Met het oog op moslims

theologen en de Protestantse Kerk in dialoog met moslims van 1960 tot 2010

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Jaap Kraan

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze studie worden publicaties van theologen uit de Protestantse Kerk in Nederland en rapporten van die kerk onderzocht, gedurende de periode 1960-2010. Onderzoeksthema's zijn de visies op de islam en de dialoog met moslims, die gevonden zijn in deze publicaties. In het eerste deel worden publicaties behandeld van onder andere Johannes Verkuyl, Dick Mulder, Jan Slomp en Anton Wessels. Vervolgens is er aandacht voor het synoderapport van de PKN en publicaties van de Raad van Kerken. Dan worden theologische thema's uit de dialoog behandeld: dienen we dezelfde God? Wat is de islamitische visie op Jezus en de Heilige Geest? Is Mohammed een profeet en bevat de Koran woorden van God?In het tweede deel wordt getracht een aanzet te geven voor theologische vernieuwing van de dialoog tussen christenen en islam. Het gaat dan om mensenrechten, over Bijbel en Koran als basis voor de dialoog en over vragen als: heeft God een plan met de islam? Welke visies hebben christenen op de islam? Overeenkomsten en verschillen tussen islam en christendom worden in kaart gebracht.Drs. J.D. Kraan (1945) was predikant in Appelscha, Nieuw-Vennep en Bergum. Van 1978-1985 was hij stafmedewerker aan het Christelijk Studiecentrum te Rawalpindi, Pakistan voor de dialoog tussen moslims en christenen. Vervolgens was hij tot 1989 predikant voor de ontmoeting met moslimleerlingen in het christelijk onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap Kraan
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970859
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Beschrijving

In deze studie worden publicaties van theologen uit de Protestantse Kerk in Nederland en rapporten van die kerk onderzocht, gedurende de periode 1960-2010. Onderzoeksthema's zijn de visies op de islam en de dialoog met moslims, die gevonden zijn in deze publicaties.
In het eerste deel worden publicaties behandeld van onder andere Johannes Verkuyl, Dick Mulder, Jan Slomp en Anton Wessels. Vervolgens is er aandacht voor het synoderapport van de PKN en publicaties van de Raad van Kerken. Dan worden theologische thema's uit de dialoog behandeld: dienen we dezelfde God? Wat is de islamitische visie op Jezus en de Heilige Geest? Is Mohammed een profeet en bevat de Koran woorden van God?
In het tweede deel wordt getracht een aanzet te geven voor theologische vernieuwing van de dialoog tussen christenen en islam. Het gaat dan om mensenrechten, over Bijbel en Koran als basis voor de dialoog en over vragen als: heeft God een plan met de islam? Welke visies hebben christenen op de islam? Overeenkomsten en verschillen tussen islam en christendom worden in kaart gebracht.


Drs. J.D. Kraan (1945) was predikant in Appelscha, Nieuw-Vennep en Bergum. Van 1978-1985 was hij stafmedewerker aan het Christelijk Studiecentrum te Rawalpindi, Pakistan voor de dialoog tussen moslims en christenen. Vervolgens was hij tot 1989 predikant voor de ontmoeting met moslimleerlingen in het christelijk onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap Kraan
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970859
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
342

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99