Met de overheid om tafel

vertrouwen in de overheid als centraal thema in de mediation

Prijs € 33,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

D. Allewijn

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mediationreeks Deel 6Met de overheid om tafelDit boek gaat over mediations waarin de overheid partij is. Dick Allewijn, die onder andere als bestuursrechter en als mediator veel ervaring heeft opgedaan met conflicten tussen overheid en burgers, beschrijft de bijzondere aspecten van conflicten met de overheid, en biedt mediators aandachtspunten en strategieën om hun taak 20 goed mogelijk te vervullen. Hij analyseert de verhoudingen en schetst hoe met toepassing van mediation die verhoudingen kunnen verbeteren. Vertrouwen in de overheid is daarbij een centraal thema. Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor mediators die de overheid aan hun mediationtafel ontvangen. Maar ook anderen kunnen er hun voordeel mee doen: ambtenaren die de overheid in mediations vertegenwoordigen, rechtsbijstandsverleners van burgers die in conflict met de overheid zijn geraakt, bestuurders die voor de keuze staan hoe zij in hun organisatie met mediation moeten omgaan, verwijzers naar mediation zoals bestuursrechters, voorzitters van bezwaarcommissies en klachtfunctionarissen.Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer in zijn voorwoord: 'Dit boek is niet alleen nieuw voor het Nederlands taalgebied, ook internationaal gezien is het uniek. Ik ken uit de mediation-literatuur - ook niet vanuit de VS - geen boek dat zo ver gaat in het verkennen van de verhouding overheid/burger als het om conflictoplossing door mediation gaat. Dit boek zal bijdragen aan een krachtige versterking van de toepassing van mediation in geschillen met de overheid'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Allewijn
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789054094012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Mediationreeks Deel 6
Met de overheid om tafel
Dit boek gaat over mediations waarin de overheid partij is. Dick Allewijn, die onder andere als bestuursrechter en als mediator veel ervaring heeft opgedaan met conflicten tussen overheid en burgers, beschrijft de bijzondere aspecten van conflicten met de overheid, en biedt mediators aandachtspunten en strategieën om hun taak 20 goed mogelijk te vervullen. Hij analyseert de verhoudingen en schetst hoe met toepassing van mediation die verhoudingen kunnen verbeteren. Vertrouwen in de overheid is daarbij een centraal thema. Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor mediators die de overheid aan hun mediationtafel ontvangen. Maar ook anderen kunnen er hun voordeel mee doen: ambtenaren die de overheid in mediations vertegenwoordigen, rechtsbijstandsverleners van burgers die in conflict met de overheid zijn geraakt, bestuurders die voor de keuze staan hoe zij in hun organisatie met mediation moeten omgaan, verwijzers naar mediation zoals bestuursrechters, voorzitters van bezwaarcommissies en klachtfunctionarissen.
Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer in zijn voorwoord: 'Dit boek is niet alleen nieuw voor het Nederlands taalgebied, ook internationaal gezien is het uniek. Ik ken uit de mediation-literatuur - ook niet vanuit de VS - geen boek dat zo ver gaat in het verkennen van de verhouding overheid/burger als het om conflictoplossing door mediation gaat. Dit boek zal bijdragen aan een krachtige versterking van de toepassing van mediation in geschillen met de overheid'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Allewijn
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789054094012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99