Meester(s) over bronnen

een emoirische studie naar kwaliteitseisen, gevaren en onderzoekstechnieken die betrekking hebben op het brongebruik in academisch juridisch-dogmatisch onderzoek

Prijs € 55,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marnix Snel

Paperback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rechtswetenschappers voeren op grote schaal juridisch-dogmatisch onderzoek uit. Tegelijkertijd valt op dat eisen en spelregels waaraan rechtswetenschappers gebonden zijn, nauwelijks geëxpliciteerd zijn. Dat geldt in het bijzonder voor het bronnenonderzoek. Duidelijk is dat de rechtswetenschapper op een wetenschappelijk verantwoorde manier moet omgaan met haar bronmateriaal, grondig moet zijn en zorgvuldig te werk moet gaan. Maar wat betekent dit concreet? Waarin schuilen de gevaren? En wat kan de onderzoeker zelf doen?Op deze en andere vragen gaat dit boek in door in kaart te brengen welke kwaliteitseisen door toonaangevende rechtswetenschappers aan het juridischdogmatisch bronnenonderzoek worden gesteld, welke gevaren volgens diezelfde rechtswetenschappers aan het bereiken daarvan in de weg kunnen staan en welke onderzoekstechnieken volgens hen aan de onderzoeker ter beschikking staan om (desondanks) aan de kwaliteitseisen te kunnen voldoen.Dit boek biedt inzichten in materie die nog niet eerder op een dergelijke uitgebreide manier beschreven is. Het is relevant voor zowel diegenen die academisch juridischdogmatisch onderzoek doen of dat willen leren, als ook voor diegenen die daarover doceren en/of oordelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marnix Snel
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902886
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Rechtswetenschappers voeren op grote schaal juridisch-dogmatisch onderzoek uit. Tegelijkertijd valt op dat eisen en spelregels waaraan rechtswetenschappers gebonden zijn, nauwelijks geëxpliciteerd zijn. Dat geldt in het bijzonder voor het bronnenonderzoek. Duidelijk is dat de rechtswetenschapper op een wetenschappelijk verantwoorde manier moet omgaan met haar bronmateriaal, grondig moet zijn en zorgvuldig te werk moet gaan. Maar wat betekent dit concreet? Waarin schuilen de gevaren? En wat kan de onderzoeker zelf doen?

Op deze en andere vragen gaat dit boek in door in kaart te brengen welke kwaliteitseisen door toonaangevende rechtswetenschappers aan het juridischdogmatisch bronnenonderzoek worden gesteld, welke gevaren volgens diezelfde rechtswetenschappers aan het bereiken daarvan in de weg kunnen staan en welke onderzoekstechnieken volgens hen aan de onderzoeker ter beschikking staan om (desondanks) aan de kwaliteitseisen te kunnen voldoen.

Dit boek biedt inzichten in materie die nog niet eerder op een dergelijke uitgebreide manier beschreven is. Het is relevant voor zowel diegenen die academisch juridischdogmatisch onderzoek doen of dat willen leren, als ook voor diegenen die daarover doceren en/of oordelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marnix Snel
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902886
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99