Meer bereiken met minder doen

zen in leven en werk

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Brigitte van Baren

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het huidige bedrijfsleven is veeleisend en vraagt voortdurend om betere prestaties in een korter tijdsbestek. Als gevolg hiervan zal menigeen onder hoge druk staan en te weinig aan rust en ontspanning toekomen. Maar zelfs in een hectisch bestaan kan men innerlijke rust en stilte ervaren door met gerichte aandacht de geest te beteugelen Er ontstaat een innerlijke ruimte en vrijheid waarin we de juiste prioriteiten kunnen stellen. Een aandachtige houding levert een creatieve wijze van denken en doen, met een juiste timing. Het toepassen van stilte- en reflectiemomenten leidt tot meer resultaat en minder mentale spanning. De rol van het bewustzijn wordt hier besproken vanuit opvattingen van C.G. Jung, Ken Wilber en zenmeester Jef Boeckmans, aangevuld met de persoonlijke visie van de auteur. Ook de raakvlakken en verschillen tussen psychologie en zen komen helder ter sprake, naast thema’s als stress, tijdmanagement en communicatie vanuit het principe van wu-wei, ‘handelen door niet- handelen’. Omgaan met de eigen gevoelswaarden wordt gerelateerd aan het lichaamscentrum dat de vitale krachten bewaakt en soms van meer wijsheid getuigt dan het rationele denken.Brigitte van Baren (Seik'An) (1957) studeerde Nederlands recht en koos daarna voor een opleiding tot trainer in change- en stressmanagement. In 1992 richtte ze Inner Sense op, een organisatie die door training en coaching van leidinggevenden meer persoonlijke diepgang in het bedrijfsleven wil brengen. Haar eerste boek, In Balans: naar een optimaal functioneren onder druk, verscheen in 1998. Ze volgde een intensieve zenopleiding bij Willigis Jäger en kreeg in 2005 haar leeropdracht in de zentraditie van de Sanbo Kyodan-school.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Brigitte van Baren
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056702519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Het huidige bedrijfsleven is veeleisend en vraagt voortdurend om betere prestaties in een korter tijdsbestek. Als gevolg hiervan zal menigeen onder hoge druk staan en te weinig aan rust en ontspanning toekomen. Maar zelfs in een hectisch bestaan kan men innerlijke rust en stilte ervaren door met gerichte aandacht de geest te beteugelen Er ontstaat een innerlijke ruimte en vrijheid waarin we de juiste prioriteiten kunnen stellen. Een aandachtige houding levert een creatieve wijze van denken en doen, met een juiste timing. Het toepassen van stilte- en reflectiemomenten leidt tot meer resultaat en minder mentale spanning.
De rol van het bewustzijn wordt hier besproken vanuit opvattingen van C.G. Jung, Ken Wilber en zenmeester Jef Boeckmans, aangevuld met de persoonlijke visie van de auteur. Ook de raakvlakken en verschillen tussen psychologie en zen komen helder ter sprake, naast thema’s als stress, tijdmanagement en communicatie vanuit het principe van wu-wei, ‘handelen door niet- handelen’. Omgaan met de eigen gevoelswaarden wordt gerelateerd aan het lichaamscentrum dat de vitale krachten bewaakt en soms van meer wijsheid getuigt dan het rationele denken.

Brigitte van Baren (Seik'An) (1957) studeerde Nederlands recht en koos daarna voor een opleiding tot trainer in change- en stressmanagement. In 1992 richtte ze Inner Sense op, een organisatie die door training en coaching van leidinggevenden meer persoonlijke diepgang in het bedrijfsleven wil brengen. Haar eerste boek, In Balans: naar een optimaal functioneren onder druk, verscheen in 1998. Ze volgde een intensieve zenopleiding bij Willigis Jäger en kreeg in 2005 haar leeropdracht in de zentraditie van de Sanbo Kyodan-school.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Brigitte van Baren
Uitgever
Asoka
ISBN
9789056702519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99