Fondsenwerving

een handleiding voor lokale organisaties, stichtingen en verenigingen

Prijs € 29,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Maerten C.G. Verstegen

Paperback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Non-profit worden steeds afhankelijker van fondsenwerving...Een concrete handleiding om geld binnen te halen via fondsenwerving...Door de terugtredende overheid en minder subsidies is voor non-profits een professionele fondsenwerving van levensbelang. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en hoe zorg je dat fondsenwerving rendabel is?Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving.Aan de orde komen de diverse vormen van fondsenwerving zoals sponsoring, donateurswerving, giftencampagnes, evenementen als loterijen, benefietconcerten, collectes, sportwedstrijden, etc.Daarnaast worden aan de hand van een tienstappenplan handvatten gegeven voor het opzetten van een professionele fondsenwervingsorganisaties.Dit boek is een must voor non-profits die serieus aan de slag willen met fondsenwerving.INHOUDAan de orde komen o.a.:- Geefgedrag en de geefmotieven- Tien stappenplan voor effectieve fondsenwerving- Vijf W's van de fondsenwerving- Het zorgen voor draagvlak- Bepalen doelstelling- Onderzoek haalbaarheid plannen- Organisatie van uw fondsenwerving- De operationele uitwerking in een actieplan- Kick off en uitvoering actieplan fondsenwerving- Donateurswerving- Sponsoring- Organisatie fondsenwervinfg evenementen;- Grote giftenacties- Subsidies- Vermogensfondsen- Legaten en erfstellingen- Loterijen- Collectes en merchandisingSCHRIJVERDe schrijver van dit boek is Drs. Maerten Verstegen, arts en oud-directeur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij is oprichter en erevoorzitter van het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving, de branchevereniging voor de lokaal wervende doelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maerten C.G. Verstegen
Uitgever
TenPages.com
ISBN
9789074312158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Non-profit worden steeds afhankelijker van fondsenwerving...

Een concrete handleiding om geld binnen te halen via fondsenwerving...

Door de terugtredende overheid en minder subsidies is voor non-profits een professionele fondsenwerving van levensbelang. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en hoe zorg je dat fondsenwerving rendabel is?

Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving.

Aan de orde komen de diverse vormen van fondsenwerving zoals sponsoring, donateurswerving, giftencampagnes, evenementen als loterijen, benefietconcerten, collectes, sportwedstrijden, etc.
Daarnaast worden aan de hand van een tienstappenplan handvatten gegeven voor het opzetten van een professionele fondsenwervingsorganisaties.

Dit boek is een must voor non-profits die serieus aan de slag willen met fondsenwerving.

INHOUD
Aan de orde komen o.a.:

- Geefgedrag en de geefmotieven
- Tien stappenplan voor effectieve fondsenwerving
- Vijf W's van de fondsenwerving
- Het zorgen voor draagvlak
- Bepalen doelstelling
- Onderzoek haalbaarheid plannen
- Organisatie van uw fondsenwerving
- De operationele uitwerking in een actieplan
- Kick off en uitvoering actieplan fondsenwerving
- Donateurswerving
- Sponsoring
- Organisatie fondsenwervinfg evenementen;
- Grote giftenacties
- Subsidies
- Vermogensfondsen
- Legaten en erfstellingen
- Loterijen
- Collectes en merchandising

SCHRIJVER
De schrijver van dit boek is Drs. Maerten Verstegen, arts en oud-directeur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij is oprichter en erevoorzitter van het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving, de branchevereniging voor de lokaal wervende doelen.






Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maerten C.G. Verstegen
Uitgever
TenPages.com
ISBN
9789074312158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99