De schaduwelite voor en na de crisis (e-Book)

niets geleerd, niets vergeten

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ewald Engelen

ADOBE PDF met Adobe DRM | Oktober 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

'De schaduwelite voor en na de crisis' beschrijft met veel vaart hoe de financiële elite Amsterdam tot internationaal zakencentrum wilde bombarderen. De gevolgen van de financiële crisis van 2008 zijn gigantisch geweest. Niet alleen voor de Nederlandse economie, de schatkist en de leefomstandigheden van honderdduizenden burgers, maar ook voor de sector zelf. De banken zijn nog slechts een schim van wat ze geweest zijn en de hoop van Amsterdam om als financieel centrum ooit nog eens Londen naar de kroon te steken is een ijdele droom gebleken. In de twee decennia tot aan de crisis werd in Nederland een financieel waterhoofd gecreëerd dat mondiaal zijn gelijke niet kent. Met desastreuze gevolgen: toonaangevende banken die met geld van de belastingbetalers van de ondergang gered moesten worden, een dramatische toename van het aantal huishoudens met torenhoge hypotheekschulden en een alsmaar stijgende werkloosheid. Desondanks probeert een hecht netwerk van bankiers, accountants, advocaten, trustboeren, lobbyisten, toezichthouders en een enkele verdwaalde politicus de geoliede geldmachine zoveel mogelijk te beschermen tegen in wetgeving verpakte volkswoede. Dit boek gaat over hen: de schaduwelite, die niets heeft geleerd en niets is vergeten. En over de middelen - lobbyen, dreigen, chanteren, verwarren, spinnen, framen, verhullen, verdraaien, verzwijgen - die zij gebruikt om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ewald Engelen
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789048523528
Formaat
ADOBE PDF met Adobe DRM
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
1467498 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
249

Beschrijving

'De schaduwelite voor en na de crisis' beschrijft met veel vaart hoe de financiële elite Amsterdam tot internationaal zakencentrum wilde bombarderen. De gevolgen van de financiële crisis van 2008 zijn gigantisch geweest. Niet alleen voor de Nederlandse economie, de schatkist en de leefomstandigheden van honderdduizenden burgers, maar ook voor de sector zelf. De banken zijn nog slechts een schim van wat ze geweest zijn en de hoop van Amsterdam om als financieel centrum ooit nog eens Londen naar de kroon te steken is een ijdele droom gebleken.

In de twee decennia tot aan de crisis werd in Nederland een financieel waterhoofd gecreëerd dat mondiaal zijn gelijke niet kent. Met desastreuze gevolgen: toonaangevende banken die met geld van de belastingbetalers van de ondergang gered moesten worden, een dramatische toename van het aantal huishoudens met torenhoge hypotheekschulden en een alsmaar stijgende werkloosheid.

Desondanks probeert een hecht netwerk van bankiers, accountants, advocaten, trustboeren, lobbyisten, toezichthouders en een enkele verdwaalde politicus de geoliede geldmachine zoveel mogelijk te beschermen tegen in wetgeving verpakte volkswoede. Dit boek gaat over hen: de schaduwelite, die niets heeft geleerd en niets is vergeten. En over de middelen - lobbyen, dreigen, chanteren, verwarren, spinnen, framen, verhullen, verdraaien, verzwijgen - die zij gebruikt om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ewald Engelen
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789048523528
Formaat
ADOBE PDF met Adobe DRM
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
1467498 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
249

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99