De emotionele waarde van het familiebedrijf

Prijs € 52,00

Uitverkocht

R.H. Floren, S.F. Jansen

Paperback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het belang van de emotionele waarde van het familiebedrijf mag niet worden onderschat. Een toenemend aantal mensen realiseert zich dat emoties een belangrijke rol spelen bij de verklaring van de kracht van familiebedrijven. In dit boek wordt geschetst dat deze emoties ook van groot belang zijn bij eigendomsoverdracht. Waarde kan niet alleen worden beschouwd als een ingewik-kelde rekensom aan de hand van waarderingssystemen. Naast het feit dat waarderingssystemen worden be loed door de (on) voorspelbaarheid van de toekomst en de vari it in uitganspunten, houden zij geen rekening met de emotionele waarde die bedrijfsfamilies toeknnen aan hun bedrijf.Ondernemers van en in familiebedrijven, familieondernemers , zijn bijzonder inspirerend. Dit komt door hun visie, de helderheid van hun denkbeelden, de eenvoud van hun aanpak en bovenal door de meeslepende liefde voor hun onderneming. Dit boek is geschreven voor ondernemers. Om die reden zijn ook voorbeelden opgenomen aan de hand van gesprekken die met familieondernemers werden gevoerd.Wellicht vormt het boek een hulpmiddel bij de somtijdse overpeinzingen van de huidige ondernemer, maar ook voor de potenti opvolger is het zinvol om het eens te lezen. Al zou het alleen maar zijn om te weten waar aanstaande overdragers mee kunnen worstelen.Prof. dr. R.H. Fl ren bekleedt de Berk Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit.S.F. Jansen RA is als vennoot verbonden aan Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.H. Floren, S.F. Jansen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013036954
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
155

Beschrijving

Het belang van de emotionele waarde van het familiebedrijf mag niet worden onderschat. Een toenemend aantal mensen realiseert zich dat emoties een belangrijke rol spelen bij de verklaring van de kracht van familiebedrijven. In dit boek wordt geschetst dat deze emoties ook van groot belang zijn bij eigendomsoverdracht. Waarde kan niet alleen worden beschouwd als een ingewik-kelde rekensom aan de hand van waarderingssystemen. Naast het feit dat waarderingssystemen worden be loed door de (on) voorspelbaarheid van de toekomst en de vari it in uitganspunten, houden zij geen rekening met de emotionele waarde die bedrijfsfamilies toeknnen aan hun bedrijf.
Ondernemers van en in familiebedrijven, familieondernemers , zijn bijzonder inspirerend. Dit komt door hun visie, de helderheid van hun denkbeelden, de eenvoud van hun aanpak en bovenal door de meeslepende liefde voor hun onderneming. Dit boek is geschreven voor ondernemers. Om die reden zijn ook voorbeelden opgenomen aan de hand van gesprekken die met familieondernemers werden gevoerd.
Wellicht vormt het boek een hulpmiddel bij de somtijdse overpeinzingen van de huidige ondernemer, maar ook voor de potenti opvolger is het zinvol om het eens te lezen. Al zou het alleen maar zijn om te weten waar aanstaande overdragers mee kunnen worstelen.
Prof. dr. R.H. Fl ren bekleedt de Berk Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit.
S.F. Jansen RA is als vennoot verbonden aan Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.H. Floren, S.F. Jansen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013036954
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
155

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99