Man met blauwe sjaal

poseren voor Lucian Freud

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Martin Gayford

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Man met blauwe sjaal is een in alle opzichten uniek boek dat de lezer meeneemt naar het atelier van de kunstenaar. Het is de wordingsgeschiedenis van een portret, beschreven vanuit het gezichtspunt van het model: Martin Gayford, kunstcriticus, schrijver en vriend van de onlangs overleden schilder Lucian Freud. De magie tussen Freud en Gayford zorgde voor diepgaande gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen: oude meesters, kijken en bekeken worden, gastronomie en reizen, bevriende collega's als Bacon en Picasso. Maar ook over de Londense onderwereld en gokken, waarvoor Freud een meer dan gewone belangstelling had. Het was de schilder zelf die de auteur heeft aangemoedigd dit boek te schrijven. Gedurende zeven maanden bezocht Gayford meerdere keren per week het atelier. Het verslag van deze sessies biedt de lezer een prachtig inzicht in de manier van werken van een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Bovendien ontstaat er stukje bij beetje een portret in woorden van Lucian Freud, een zeer markante persoonlijkheid die van mening was dat alles - mens, dier en ding - een eigen individualiteit bezit. Man met blauwe sjaal is fraai vormgegeven met meer dan zestig illustraties van het werk van Freud en andere kunstenaars, en prachtige foto's van de schilder aan het werk in zijn atelier. Al met al is Man met blauwe sjaal een waar monument geworden voor Lucian Freud.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martin Gayford
Uitgever
Uitgeverij Walewein
ISBN
9789077969113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Beschrijving

Man met blauwe sjaal is een in alle opzichten uniek boek dat de lezer meeneemt naar het atelier van de kunstenaar. Het is de wordingsgeschiedenis van een portret, beschreven vanuit het gezichtspunt van het model: Martin Gayford, kunstcriticus, schrijver en vriend van de onlangs overleden schilder Lucian Freud.

De magie tussen Freud en Gayford zorgde voor diepgaande gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen: oude meesters, kijken en bekeken worden, gastronomie en reizen, bevriende collega's als Bacon en Picasso. Maar ook over de Londense onderwereld en gokken, waarvoor Freud een meer dan gewone belangstelling had. Het was de schilder zelf die de auteur heeft aangemoedigd dit boek te schrijven.

Gedurende zeven maanden bezocht Gayford meerdere keren per week het atelier. Het verslag van deze sessies biedt de lezer een prachtig inzicht in de manier van werken van een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Bovendien ontstaat er stukje bij beetje een portret in woorden van Lucian Freud, een zeer markante persoonlijkheid die van mening was dat alles - mens, dier en ding - een eigen individualiteit bezit.

Man met blauwe sjaal is fraai vormgegeven met meer dan zestig illustraties van het werk van Freud en andere kunstenaars, en prachtige foto's van de schilder aan het werk in zijn atelier.
Al met al is Man met blauwe sjaal een waar monument geworden voor Lucian Freud.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martin Gayford
Uitgever
Uitgeverij Walewein
ISBN
9789077969113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99