Mahler

een hoorcollege over zijn leven en werk

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Leo Samama

Luisterboek | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gustav Mahler (1860 – 1911) was niet alleen componist, maar in zijn tijd ook een zeer beroemd dirigent. Hij componeerde in slechts twee genres: symfonie en zang. Meerdere malen combineerde hij deze naar het voorbeeld van Beethovens 9e symfonie, waarbij zijn composities de uiterste mogelijkheden van een orkest opzochten. In dit vier uur durende college analyseert Leo Samama de muziek van Mahler en schetst hij de cultuur-historische context van het Oostenrijks-Hongaarse rijk waarin deze Joodse componist zich in de 19e eeuw ontwikkelde tot één van de grootste componisten die de late romantiek verbond met de moderne klassieke muziek van de 20e eeuw.InhoudsopgaveCD 1 Rondom de 10e symfonieHoofdstuk 1: Mahler in LeidenHoofdstuk 2: Mahler en de verspreiding van zijn muziekHoofdstuk 3: Een beknopte schets van karakter en levenCD 2 Vanuit Das Klagende LiedHoofdstuk 4: Mahler ontdekt "Mahler"Hoofdstuk 5: De materialen in Mahler's muziekCD 3 De eerste symfonieënHoofdstuk 6: De eerste symfonieHoofdstuk 7: De Wunderhorn symfonieënCD 4 De laatste symfonieënHoofdstuk 8: De vijfde symfonieHoofdstuk 9: De zesde symfonieHoofdstuk 10: De zevende en negende symfonieOver de sprekerLeo Samama is componist, schrijver en was jarenlang directeur van het Nederlands Kamerkoor. Na zijn studie muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, doceerde hij o.a. aan de Conservatoria van Utrecht en Den Haag. Eerder verschenen van hem de hoorcolleges: Klinkende geschiedenis, Mozart, Beethoven, Debussy, Mahler en De taal van muziek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leo Samama
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300496
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Gustav Mahler (1860 – 1911) was niet alleen componist, maar in zijn tijd ook een zeer beroemd dirigent. Hij componeerde in slechts twee genres: symfonie en zang. Meerdere malen combineerde hij deze naar het voorbeeld van Beethovens 9e symfonie, waarbij zijn composities de uiterste mogelijkheden van een orkest opzochten. In dit vier uur durende college analyseert Leo Samama de muziek van Mahler en schetst hij de cultuur-historische context van het Oostenrijks-Hongaarse rijk waarin deze Joodse componist zich in de 19e eeuw ontwikkelde tot één van de grootste componisten die de late romantiek verbond met de moderne klassieke muziek van de 20e eeuw.

Inhoudsopgave
CD 1 Rondom de 10e symfonie
Hoofdstuk 1: Mahler in Leiden
Hoofdstuk 2: Mahler en de verspreiding van zijn muziek
Hoofdstuk 3: Een beknopte schets van karakter en leven

CD 2 Vanuit Das Klagende Lied
Hoofdstuk 4: Mahler ontdekt "Mahler"
Hoofdstuk 5: De materialen in Mahler's muziek

CD 3 De eerste symfonieën
Hoofdstuk 6: De eerste symfonie
Hoofdstuk 7: De Wunderhorn symfonieën

CD 4 De laatste symfonieën
Hoofdstuk 8: De vijfde symfonie
Hoofdstuk 9: De zesde symfonie
Hoofdstuk 10: De zevende en negende symfonie

Over de spreker
Leo Samama is componist, schrijver en was jarenlang directeur van het Nederlands Kamerkoor. Na zijn studie muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, doceerde hij o.a. aan de Conservatoria van Utrecht en Den Haag. Eerder verschenen van hem de hoorcolleges: Klinkende geschiedenis, Mozart, Beethoven, Debussy, Mahler en De taal van muziek.




Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leo Samama
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300496
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99