Quincunx

de erfenis van John Huffam

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Charles Palliser

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

John Huffam leidt als kind samen met zijn moeder een geborgen bestaan op het platteland van de negentiende eeuw. Hij wil weten wie zijn vader is, maar zijn moeder vindt hem nog te jong voor de waarheid. Het voorlijke eenzame jongetje blijkt echter oud genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt dat zijn moeder in voortdurende angst leeft voor verschillende belagers die hun naar het leven staan. Als Johns nieuwsgierigheid ertoe leidt dat hun vijanden hun verblijfplaats op het spoor komen, vluchten moeder en zoon totaal berooid naar Londen. Daar belanden ze in een steeds verstikkender web van intriges, teleurstellingen en moord. Uiteindelijk vindt John in het steeds weer opduikende vijfvoudige motief van de quincunx de oplossing van het raadsel dat zijn leven beheerst.De Quincunx is het meesterwerk van Charles Palliser. Met negentiende-eeuwse stijlmiddelen schildert hij een onvergelijkelijk beeld van het leven van arm en rijk in de beginperiode van de moderne tijd. De Quincunx is een verhaal over recht en onrecht, klassenprivileges en gelijkheid.Charles Palliser (1947) werd geboren in Holyoke, Massachusetts, maar woont al vanaf zijn derde jaar in Engeland. Hij doceerde een aantal jaren Engelse taal en letteren in Glasgow, maar hield daarmee op toen zijn eerste grote roman De Quincunx een wereldwijde bestseller werd. Voor De Quincunx kreeg Palliser de Sue Kaufman Prize, de prijs voor de beste debuutroman van het jaar in Noord-Amerika. In 2013 verscheen zijn nieuwe grootse roman, In ballingschap.'Het boek getuigt van een fenomenale kennis van zaken maar tegelijkertijd van een grenzeloze fantasie; het roept de twijfel op of Dickens eigenlijk wel echt dood is.' de volkskrant'De Quincunx is een meesterwerk dat de lezer opslokt.'nrc handelsblad'Een fenomenale prestatie.' trouwJe leest de eerste bladzijde en valt heerlijk neer, in een grote, wijde wereld van fictie.' the new york times

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Palliser
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044625219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
816

Beschrijving

John Huffam leidt als kind samen met zijn moeder een geborgen bestaan op het platteland van de negentiende eeuw. Hij wil weten wie zijn vader is, maar zijn moeder vindt hem nog te jong voor de waarheid. Het voorlijke eenzame jongetje blijkt echter oud genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt dat zijn moeder in voortdurende angst leeft voor verschillende belagers die hun naar het leven staan. Als Johns nieuwsgierigheid ertoe leidt dat hun vijanden hun verblijfplaats op het spoor komen, vluchten moeder en zoon totaal berooid naar Londen. Daar belanden ze in een steeds verstikkender web van intriges, teleurstellingen en moord. Uiteindelijk vindt John in het steeds weer opduikende vijfvoudige motief van de quincunx de oplossing van het raadsel dat zijn leven beheerst.

De Quincunx is het meesterwerk van Charles Palliser. Met negentiende-eeuwse stijlmiddelen schildert hij een onvergelijkelijk beeld van het leven van arm en rijk in de beginperiode van de moderne tijd. De Quincunx is een verhaal over recht en onrecht, klassenprivileges en gelijkheid.

Charles Palliser (1947) werd geboren in Holyoke, Massachusetts, maar woont al vanaf zijn derde jaar in Engeland. Hij doceerde een aantal jaren Engelse taal en letteren in Glasgow, maar hield daarmee op toen zijn eerste grote roman De Quincunx een wereldwijde bestseller werd. Voor De Quincunx kreeg Palliser de Sue Kaufman Prize, de prijs voor de beste debuutroman van het jaar in Noord-Amerika. In 2013 verscheen zijn nieuwe grootse roman, In ballingschap.

'Het boek getuigt van een fenomenale kennis van zaken maar tegelijkertijd van een grenzeloze fantasie; het roept de twijfel op of Dickens eigenlijk wel echt dood is.' de volkskrant

'De Quincunx is een meesterwerk dat de lezer opslokt.'
nrc handelsblad

'Een fenomenale prestatie.' trouw

Je leest de eerste bladzijde en valt heerlijk neer, in een grote, wijde wereld van fictie.' the new york times

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Palliser
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044625219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
816

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99