Proust

een hoorcollege over zijn meesterwerk Op zoek naar de verloren tijd

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. van Buuren

Luisterboek | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Op zoek naar de verloren tijd' is één van de belangrijkste romans uit de wereldliteratuur. Het beschrijft de fasen in Prousts leven als de etappes van een geestelijke Odyssee: sensuele roes, mondaine ambities, passie, ziekte en dood. De fasen in deze levensgeschiedenis lijken maar tot één conclusie te voeren: de ijdelheid van alle dingen. Van alle waardes waar Proust zijn hoop op stelde -maatschappelijk aanzien, liefde en kunst - blijft alleen de kunst behouden. De serie colleges neemt de luisteraar mee door de hele romancyclus en staat stil bij elk van de fasen in Prousts wordingsgeschiedenis.Deze uitgave is tot standgekomen met Studium Generale Universiteit UtrechtInhoudsopgaveCD 1: Een meesterwerk in fragmenten: Op zoek naar de verloren tijdCD 2: Betoverende beelden: De Kant van SwannCD 3: Op zoek als Bildungsroman: In de schaduw van de bloeiende meisjesCD 4: De discrete charme van de adel: De kant van GuermantesCD 5: Homo's en joden: Sodom en GomorraCD 6: Liefde is jaloezie: De Albertine cyclusCD 7: Het kunstwerk als droom: De tijd hervondenOver de sprekerProf.dr. Maarten van Buuren is als hoogleraar Franse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in literatuurtheorie en Franse literatuur uit de 19e en 20e eeuw. Hij is tevens essayist, vertaler en auteur van het boek Moderne Franse Literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Buuren
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300168
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Op zoek naar de verloren tijd' is één van de belangrijkste romans uit de wereldliteratuur. Het beschrijft de fasen in Prousts leven als de etappes van een geestelijke Odyssee: sensuele roes, mondaine ambities, passie, ziekte en dood. De fasen in deze levensgeschiedenis lijken maar tot één conclusie te voeren: de ijdelheid van alle dingen. Van alle waardes waar Proust zijn hoop op stelde -maatschappelijk aanzien, liefde en kunst - blijft alleen de kunst behouden. De serie colleges neemt de luisteraar mee door de hele romancyclus en staat stil bij elk van de fasen in Prousts wordingsgeschiedenis.

Deze uitgave is tot standgekomen met Studium Generale Universiteit Utrecht

Inhoudsopgave
CD 1: Een meesterwerk in fragmenten: Op zoek naar de verloren tijd
CD 2: Betoverende beelden: De Kant van Swann
CD 3: Op zoek als Bildungsroman: In de schaduw van de bloeiende meisjes
CD 4: De discrete charme van de adel: De kant van Guermantes
CD 5: Homo's en joden: Sodom en Gomorra
CD 6: Liefde is jaloezie: De Albertine cyclus
CD 7: Het kunstwerk als droom: De tijd hervonden

Over de spreker
Prof.dr. Maarten van Buuren is als hoogleraar Franse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in literatuurtheorie en Franse literatuur uit de 19e en 20e eeuw. Hij is tevens essayist, vertaler en auteur van het boek Moderne Franse Literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Buuren
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300168
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99