Laus Romae

hoofdstukken uit de geschiedenis van Rome

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Laus Romae, Lofzang op Rome, is een bundel van 16 artikelen die betrekking hebben op belangrijke momenten uit de cultuurgeschiedenis van Rome van 1200 v.Chr. tot en met het gedicht van Lucebert over Rome uit 1957. Het boek is samengesteld naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de nascholingscursus die door uitgeverij Eisma Edumedia werd georganiseerd voor docenten Klassieke Talen als voorbereiding op de Rome-reis. De redactie van het boek is verzorgd door Charles Hupperts en Elly Jans. Zeer uiteenlopende onderwerpen komen aan bod zoals de wandeling die de dichter Vergilius Aeneas laat maken door de stad, wanneer hij op zijn reis in Latium aankomt, de rol van de boog in de architectuur van het antieke Rome, de woningen van belangrijke Romeinse keizers, de vraag hoeveel inwoners de stad Rome had en hoe het met de hygiëne in een wereldstad als Rome was gesteld. De antieke kunstcollecties van nieuwe musea in Rome worden beschreven en met veel afbeeldingen geïllustreerd. Aan de hand van een verslag van een bezoek van keizer Constantius II aan de stad wordt er een beeld van het 4de eeuwse Rome geschetst. Ook aan de omstreken van Rome zijn twee hoofdstukken gewijd: Ostia en toiletten in de Villa Hadriana. Verder worden er onderwerpen behandeld uit de kunst- en cultuurgeschiedenis van later tijd, zoals de venijnige gedichten die aan het Pasquino-beeld bij de Piazza Navona werden opgehangen, de mythe van Galatea en Polyphemus in de schilderkunst, het gebruik van spolia in de architectuur van de renaissance, nieuwe inzichten over de beelden in het Belvederepaviljoen in het Vaticaan en de Stanze della Signatura van Rafaël en de manier waarop Mussolini zijn stempel op Rome heeft gedrukt. Het boek sluit af met de laudes Romae, de poëtische verheerlijking van de Eeuwige stad. Voor iedereen die belangstelling heeft voor Rome en haar geschiedenis is dit een onmisbaar boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087715335
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Laus Romae, Lofzang op Rome, is een bundel van 16 artikelen die betrekking hebben op belangrijke momenten uit de cultuurgeschiedenis van Rome van 1200 v.Chr. tot en met het gedicht van Lucebert over Rome uit 1957. Het boek is samengesteld naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de nascholingscursus die door uitgeverij Eisma Edumedia werd georganiseerd voor docenten Klassieke Talen als voorbereiding op de Rome-reis. De redactie van het boek is verzorgd door Charles Hupperts en Elly Jans.
Zeer uiteenlopende onderwerpen komen aan bod zoals de wandeling die de dichter Vergilius Aeneas laat maken door de stad, wanneer hij op zijn reis in Latium aankomt, de rol van de boog in de architectuur van het antieke Rome, de woningen van belangrijke Romeinse keizers, de vraag hoeveel inwoners de stad Rome had en hoe het met de hygiëne in een wereldstad als Rome was gesteld. De antieke kunstcollecties van nieuwe musea in Rome worden beschreven en met veel afbeeldingen geïllustreerd. Aan de hand van een verslag van een bezoek van keizer Constantius II aan de stad wordt er een beeld van het 4de eeuwse Rome geschetst. Ook aan de omstreken van Rome zijn twee hoofdstukken gewijd: Ostia en toiletten in de Villa Hadriana. Verder worden er onderwerpen behandeld uit de kunst- en cultuurgeschiedenis van later tijd, zoals de venijnige gedichten die aan het Pasquino-beeld bij de Piazza Navona werden opgehangen, de mythe van Galatea en Polyphemus in de schilderkunst, het gebruik van spolia in de architectuur van de renaissance, nieuwe inzichten over de beelden in het Belvederepaviljoen in het Vaticaan en de Stanze della Signatura van Rafaël en de manier waarop Mussolini zijn stempel op Rome heeft gedrukt. Het boek sluit af met de laudes Romae, de poëtische verheerlijking van de Eeuwige stad.
Voor iedereen die belangstelling heeft voor Rome en haar geschiedenis is dit een onmisbaar boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087715335
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99