Het brein te kijk

verkenning van de cognitieve neurowetenschap

Prijs € 42,00

Uitverkocht

Paperback | Januari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onderzoek naar de werking van onze hersenen wordt wel the final frontier genoemd.Hoewel er de laatste decennia veel vooruitgang is geboekt, is de ontdekkingsreis nog niet voltooid. Het onderzoek naar het functioneren van het menselijk brein heeft vooral geprofiteerd van geavanceerde manieren om activiteit in de hersenen te meten: de zogeheten neuro-imaging technieken. Het brein te kijk geeft een overzicht van de nieuwe ontwikkelingen waarmee daadwerkelijk een kijkje in het brein kan worden verkregen. In de eerste hoofdstukken worden de technieken van neuro-imaging op een toegankelijke manier besproken. In de daaropvolgende hoofdstukken passeren taal, perceptie, aandacht, geheugen, emoties en motoriek de revue. In het laatste hoofdstuk komt de ultieme vraag over hersenen en bewustzijn aan bod.Door de heldere manier van schrijven en de vele (kleuren)illustraties is Het brein te kijk geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van de hersenen en met eigen ogen wil zien wat men vandaag de dag over het brein weet. De hoofdstukken zijn geschreven door vooraanstaande Nederlandse onderzoekers. De redactie was in handen van prof.dr. Frank Wijnen en prof.dr. Frans Verstraten. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026518072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Onderzoek naar de werking van onze hersenen wordt wel the final frontier genoemd.
Hoewel er de laatste decennia veel vooruitgang is geboekt, is de ontdekkingsreis nog niet voltooid. Het onderzoek naar het functioneren van het menselijk brein heeft vooral geprofiteerd van geavanceerde manieren om activiteit in de hersenen te meten: de zogeheten neuro-imaging technieken. Het brein te kijk geeft een overzicht van de nieuwe ontwikkelingen waarmee daadwerkelijk een kijkje in het brein kan worden verkregen. In de eerste hoofdstukken worden de technieken van neuro-imaging op een toegankelijke manier besproken. In de daaropvolgende hoofdstukken passeren taal, perceptie, aandacht, geheugen, emoties en motoriek de revue. In het laatste hoofdstuk komt de ultieme vraag over hersenen en bewustzijn aan bod.
Door de heldere manier van schrijven en de vele (kleuren)illustraties is Het brein te kijk geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van de hersenen en met eigen ogen wil zien wat men vandaag de dag over het brein weet.

De hoofdstukken zijn geschreven door vooraanstaande Nederlandse onderzoekers. De redactie was in handen van prof.dr. Frank Wijnen en prof.dr. Frans Verstraten. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026518072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99