De kanonnen van augustus

de eerste oorlogsmaand van 1914

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Barbara Tuchman

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De klassieker over de Eerste Wereldoorlog Hoe het allemaal begon De kanonnen van augustus is Tuchmans klassieke boek over de Eerste Wereldoorlog waarin zij het politieke voorspel belicht en de eerste oorlogshandelingen van het bloedige treffen dat in korte tijd zou uitgroeien tot een wereldbrand. Op meeslepende wijze beschrijft de Amerikaanse historica het koortsachtig diplomatiek overleg en de voor de Fransen en Belgen zo moeilijke eerste oorlogsmaand. In de eerste weken van de Grote Oorlog, die op 1 augustus 1914 is uitgebroken, heeft het Eerste Duitse leger onder bevel van generaal Alexander von Kluck in snel tempo Belgi n Noord-Frankrijk onder de voet gelopen. Parijs wordt bedreigd. Bij de Marne brengen de Franse en Britse eenheden de Duitse opmars tot stilstand. Narratieve non-fictie van de bovenste plank. BARBARA TUCHMAN (1912-1989) is de auteur van een aantal inmiddels klassieke, in een briljante verhalende stijl geschreven boeken over belangrijke historische tijdperken, zoals De trotse toren en, haar grootste succes, De waanzinnige veer-tiende eeuw. Met De kanonnen van augustus, dat met de Pulitzer Prize werd bekroond, brak zij definitief door bij het grote publiek. *Barbara Tuchman heeft een feilloos instinct voor het onthullende detail. - newsweek

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barbara Tuchman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029564175
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
592

Beschrijving

De klassieker over de Eerste Wereldoorlog Hoe het allemaal begon
De kanonnen van augustus is Tuchmans klassieke boek over de Eerste Wereldoorlog waarin zij het politieke voorspel belicht en de eerste oorlogshandelingen van het bloedige treffen dat in korte tijd zou uitgroeien tot een wereldbrand. Op meeslepende wijze beschrijft de Amerikaanse historica het koortsachtig diplomatiek overleg en de voor de Fransen en Belgen zo moeilijke eerste oorlogsmaand.
In de eerste weken van de Grote Oorlog, die op 1 augustus 1914 is uitgebroken, heeft het Eerste Duitse leger onder bevel van generaal Alexander von Kluck in snel tempo Belgi n Noord-Frankrijk onder de voet gelopen. Parijs wordt bedreigd. Bij de Marne brengen de Franse en Britse eenheden de Duitse opmars tot stilstand. Narratieve non-fictie van de bovenste plank.
BARBARA TUCHMAN
(1912-1989) is de auteur van een aantal inmiddels klassieke, in een briljante verhalende stijl geschreven boeken over belangrijke historische tijdperken, zoals De trotse toren en, haar grootste succes, De waanzinnige veer-tiende eeuw. Met De kanonnen van augustus, dat met de Pulitzer Prize werd bekroond, brak zij definitief door bij het grote publiek.
*Barbara Tuchman heeft een feilloos instinct voor het onthullende detail. - newsweek

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barbara Tuchman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029564175
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
592

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99