Compendium vennootschapsbelasting

Inclusief hoofdstuk over Tax Accounting

Prijs € 59,75

Uitverkocht

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vennootschapsbelasting is een van de belangrijkste en in het oog springende heffingen die Nederland kent. De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 heft een belasting van 'lichamen' (bedrijven) die in Nederland zijn opgericht of hier aan het economisch leven deelnemen. Vooral de nv en de bv zijn belastingplichtig, maar bijvoorbeeld ook de (woningbouw)coöperatie. Zelfs stichtingen en verenigingen kunnen belastingplichtig zijn en met ingang van 1 januari 2016 worden ook bepaalde overheidsondernemingen belastingplichtig. In de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 vinden we voor het bedrijfsleven belangrijke leerstukken als de deelnemingsvrijstelling, renteaftrekregels, fiscale eenheid, faciliteiten bij fusie en splitsingen en verliesverrekening. Stuk voor stuk zijn dit gecompliceerde onderdelen van de vennootschapsbelasting.Dit boek, dat volledig is gewijd aan de vennootschapsbelasting, zet al deze regelingen op gestructureerde wijze uiteen. Het boek is bedoeld voor eenieder die (meer dan) basale kennis van de vennootschapsbelasting moet hebben, zoals (bedrijfs)fiscalisten, accountants, bedrijfsadviseurs, bedrijfsjuristen en notarissen. Dit boek poogt de weerbarstige materie van de vennootschapsbelasting toegankelijk te maken en brengt begrip bij van de wettelijke regels en de belangrijkste jurisprudentie.Gepoogd is om al te fiscaal-theoretische beschouwingen achterwege te laten. Het is ook een compendium en behandelt de materie daarom op hoofdlijnen.Dr. R.P. van den Dool is belastingadviseur, verbonden aan het bureau vaktechniek van SRA, of counsel bij Delissen Martens advocaten en belastingadviseurs en docent.Prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Open Universiteit en wetenschappelijk adviseur van BDO Belastingadviseurs.Prof. dr. mr. G.W.J.M. Kampschöer RA is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Radboud Universiteit Nijmegen alsmede adviseur bij het wetenschappelijk bureau van PwC Belastingadviseurs.R.C. de Smit MSc is wetenschappelijk medewerker bij het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013129793
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De vennootschapsbelasting is een van de belangrijkste en in het oog springende heffingen die Nederland kent. De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 heft een belasting van 'lichamen' (bedrijven) die in Nederland zijn opgericht of hier aan het economisch leven deelnemen. Vooral de nv en de bv zijn belastingplichtig, maar bijvoorbeeld ook de (woningbouw)coöperatie. Zelfs stichtingen en verenigingen kunnen belastingplichtig zijn en met ingang van 1 januari 2016 worden ook bepaalde overheidsondernemingen belastingplichtig. In de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 vinden we voor het bedrijfsleven belangrijke leerstukken als de deelnemingsvrijstelling, renteaftrekregels, fiscale eenheid, faciliteiten bij fusie en splitsingen en verliesverrekening. Stuk voor stuk zijn dit gecompliceerde onderdelen van de vennootschapsbelasting.
Dit boek, dat volledig is gewijd aan de vennootschapsbelasting, zet al deze regelingen op gestructureerde wijze uiteen. Het boek is bedoeld voor eenieder die (meer dan) basale kennis van de vennootschapsbelasting moet hebben, zoals (bedrijfs)fiscalisten, accountants, bedrijfsadviseurs, bedrijfsjuristen en notarissen. Dit boek poogt de weerbarstige materie van de vennootschapsbelasting toegankelijk te maken en brengt begrip bij van de wettelijke regels en de belangrijkste jurisprudentie.
Gepoogd is om al te fiscaal-theoretische beschouwingen achterwege te laten. Het is ook een compendium en behandelt de materie daarom op hoofdlijnen.

Dr. R.P. van den Dool is belastingadviseur, verbonden aan het bureau vaktechniek van SRA, of counsel bij Delissen Martens advocaten en belastingadviseurs en docent.
Prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Open Universiteit en wetenschappelijk adviseur van BDO Belastingadviseurs.
Prof. dr. mr. G.W.J.M. Kampschöer RA is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Radboud Universiteit Nijmegen alsmede adviseur bij het wetenschappelijk bureau van PwC Belastingadviseurs.
R.C. de Smit MSc is wetenschappelijk medewerker bij het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013129793
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99