Lodewijk XIV

leven en liefdes van de zonnekoning

Prijs € 17,95

Uitverkocht

A. Fraser

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zoals de planeten in het heelal rondom de zon draaien, zo moest alles in Frankrijk om hem draaien. Om dit idee gestalte te geven liet hij buiten Parijs een geheel nieuw paleis bouwen: Versailles. De almachtige heerser van het meest glorieuze en extravagante hof in het Europa van de zeventiende eeuw was Lodewijk XIV, de Zonnekoning. In deze prettig leesbare en uitstekend gedocumenteerde biografie beschrijft Antonia Fraser het leven van Lodewijk XIV aan de hand van de vrouwen die zo'n grote rol in zijn leven hebben gespeeld. Te beginnen met zijn moeder Anna van Oostenrijk, die voor zijn absolute macht gevochten heeft. Vervolgens zijn eerste vrouw, zijn nicht Maria-Theresia, met wie hij zes kinderen kreeg. Naast deze officiële 'koningin van Versailles' had Lodewijk XIV talrijke andere vrouwen om zijn (seksuele) behoeften te bevredigen. Na een korte verhouding met zijn schoonzuster Henriëtte, werd Louise de la Vallière zijn eerste en belangrijkste maîtresse. Daarna kwam de wilde en briljante Athénaïs, markiezin van Montespan, die hem zeven kinderen schonk. De gelovige en intelligente Françoise de Maintenon, Athénaïs' gouvernante, was de volgende vrouw die zijn hart veroverde. De laatste jaren van zijn leven waren voor de bruid van zijn kleinzoon, Adelaide van Savoy, die opmerkte dat 'onder een koning een land eigenlijk wordt geregeerd door vrouwen'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Fraser
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Zoals de planeten in het heelal rondom de zon draaien, zo moest alles in Frankrijk om hem draaien. Om dit idee gestalte te geven liet hij buiten Parijs een geheel nieuw paleis bouwen: Versailles. De almachtige heerser van het meest glorieuze en extravagante hof in het Europa van de zeventiende eeuw was Lodewijk XIV, de Zonnekoning.

In deze prettig leesbare en uitstekend gedocumenteerde biografie beschrijft Antonia Fraser het leven van Lodewijk XIV aan de hand van de vrouwen die zo'n grote rol in zijn leven hebben gespeeld. Te beginnen met zijn moeder Anna van Oostenrijk, die voor zijn absolute macht gevochten heeft. Vervolgens zijn eerste vrouw, zijn nicht Maria-Theresia, met wie hij zes kinderen kreeg. Naast deze officiële 'koningin van Versailles' had Lodewijk XIV talrijke andere vrouwen om zijn (seksuele) behoeften te bevredigen. Na een korte verhouding met zijn schoonzuster Henriëtte, werd Louise de la Vallière zijn eerste en belangrijkste maîtresse. Daarna kwam de wilde en briljante Athénaïs, markiezin van Montespan, die hem zeven kinderen schonk. De gelovige en intelligente Françoise de Maintenon, Athénaïs' gouvernante, was de volgende vrouw die zijn hart veroverde. De laatste jaren van zijn leven waren voor de bruid van zijn kleinzoon, Adelaide van Savoy, die opmerkte dat 'onder een koning een land eigenlijk wordt geregeerd door vrouwen'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Fraser
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99