De erfgename

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jacob Vis

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vier vrouwen kruisen het pad van commissaris Ben van Arkel.HENRIËTTE, de rijke erfgename van jonkheer Van Walsum wordt onverwacht geconfronteerd met een misstap uit haar verleden. Het dwingt haar een deel van het landgoed Morren af te staan voor een nieuw Krishnamurti-centrum, hartewens van haar overleden echtgenoot.Het is zeer tegen de zin van haar dochter GONDA, die andere plannen met het landgoed heeft en probeert het nieuwe centrum te verhinderen. Ze tart het lot van haar familie waarin volgens haar moeder alle vrouwen ‘mooi, rijk en ongelukkig zijn’. Ze laat haar echtgenoot achter en vertrekt met de liefde van haar leven naar Zuid-Afrika.Haar moeder blijft vertwijfeld achter en zoekt hulp bij Van Arkel met wie ze sinds de dood van haar zoon bevriend is. Van Arkel en zijn medewerkers Jan Huisman en Aly Postma onderzoeken de raadselachtige dood van de welgestelde industrieel Wim Haasbroek wiens weduwe ANN aanspraak maakt op de miljoenenerfenis. Hij krijgt hulp van LYNN, zijn ex-vriendin die in Engeland de ster was in een populaire tv-serie. Ze keert terug naar IJsselmonde om een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden te verwerken en na te gaan of Ben van Arkel nog steeds van haar houdt.Jacob Vis werd maar liefst vier keer genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek en voor zijn boeken krijgt hij meestal 3 of 4 sterren van de VN detective-&thrillergids.De pers over Jacob Vis:“Als een 21-eeuwse historicus iets wil weten over het Nederlandse straatrumoer in de jaren negentig, dan moet hij niet het werk van Mulisch, maar dat van Jacob Vis erop naslaan”. (Wilfried Takken in NRC Handelsblad)“De stijl van Vis is verraderlijk subtiel en de opbouw geraffineerd. In zijn boeken gelden eerder literaire wetten dan die van de thriller en dat zal de fijnzinnige lezer bekoren.”(Dick Laning in de GPD-dagbladen)“Voor meesterverteller Vis kent de menselijke geest geen geheimen meer”(Els Roes in de Telegraaf)“Hard, geestig, maatschappijkritisch, liefdevol en soms angstig dichtbij” (Juryrapport Gouden Strop)“Schitterend en met veel inleving geschreven….en spannend!”(Rinus Ferdinandusse in Vrij Nederland)De pers over De scheepsbouwer:“Prima politieroman…Vis is terug aan het front”. (Jos van Cann voor www.ezzulia.nl)“Op zeer ambachtelijke wijze vlecht Vis zijn plotdraden in elkaar”. (VN detective -&thrillergids: drie sterren)“Vis is een begenadigd verteller. Hij mengt feiten met een flinke dosis spanning. Dat levert doorgaans boeiende karakters op die psychologisch worden ontrafeld. Met dit boek heeft Vis opnieuw een gaaf stuk werk afgeleverd”. (Mieske van Eck voor Brabants Dagblad)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Vis
Uitgever
Ellessy, Uitgeverij
ISBN
9789086600991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving


Vier vrouwen kruisen het pad van commissaris Ben van Arkel.
HENRIËTTE, de rijke erfgename van jonkheer Van Walsum wordt onverwacht geconfronteerd met een misstap uit haar verleden. Het dwingt haar een deel van het landgoed Morren af te staan voor een nieuw Krishnamurti-centrum, hartewens van haar overleden echtgenoot.
Het is zeer tegen de zin van haar dochter GONDA, die andere plannen met het landgoed heeft en probeert het nieuwe centrum te verhinderen. Ze tart het lot van haar familie waarin volgens haar moeder alle vrouwen ‘mooi, rijk en ongelukkig zijn’. Ze laat haar echtgenoot achter en vertrekt met de liefde van haar leven naar Zuid-Afrika.
Haar moeder blijft vertwijfeld achter en zoekt hulp bij Van Arkel met wie ze sinds de dood van haar zoon bevriend is. Van Arkel en zijn medewerkers Jan Huisman en Aly Postma onderzoeken de raadselachtige dood van de welgestelde industrieel Wim Haasbroek wiens weduwe ANN aanspraak maakt op de miljoenenerfenis. Hij krijgt hulp van LYNN, zijn ex-vriendin die in Engeland de ster was in een populaire tv-serie. Ze keert terug naar IJsselmonde om een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden te verwerken en na te gaan of Ben van Arkel nog steeds van haar houdt.

Jacob Vis werd maar liefst vier keer genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek en voor zijn boeken krijgt hij meestal 3 of 4 sterren van de VN detective-&thrillergids.

De pers over Jacob Vis:
“Als een 21-eeuwse historicus iets wil weten over het Nederlandse straatrumoer in de jaren negentig, dan moet hij niet het werk van Mulisch, maar dat van Jacob Vis erop naslaan”. (Wilfried Takken in NRC Handelsblad)
“De stijl van Vis is verraderlijk subtiel en de opbouw geraffineerd. In zijn boeken gelden eerder literaire wetten dan die van de thriller en dat zal de fijnzinnige lezer bekoren.”
(Dick Laning in de GPD-dagbladen)
“Voor meesterverteller Vis kent de menselijke geest geen geheimen meer”
(Els Roes in de Telegraaf)
“Hard, geestig, maatschappijkritisch, liefdevol en soms angstig dichtbij” (Juryrapport Gouden Strop)
“Schitterend en met veel inleving geschreven….en spannend!”(Rinus Ferdinandusse in Vrij Nederland)

De pers over De scheepsbouwer:
“Prima politieroman…Vis is terug aan het front”. (Jos van Cann voor www.ezzulia.nl)
“Op zeer ambachtelijke wijze vlecht Vis zijn plotdraden in elkaar”. (VN detective -&thrillergids: drie sterren)
“Vis is een begenadigd verteller. Hij mengt feiten met een flinke dosis spanning. Dat levert doorgaans boeiende karakters op die psychologisch worden ontrafeld. Met dit boek heeft Vis opnieuw een gaaf stuk werk afgeleverd”. (Mieske van Eck voor Brabants Dagblad)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Vis
Uitgever
Ellessy, Uitgeverij
ISBN
9789086600991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99