Leven met een lichamelijke beperking

Prijs € 27,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Maya Schroevers

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als je op volwassen leeftijd door een ziekte, stoornis of ongeluk te maken krijgt met een lichamelijke beperking, heeft dat vaak grote gevolgen voor je manier van leven. Dat je hierdoor last kunt hebben van sombere of negatieve gevoelens is dan ook niet zo verwonderlijk.Beperkingen in het dagelijks levenLeven met een beperking is geschreven voor mensen die weten dat zij verder zullen moeten leven met de lichamelijke beperkingen die zij op volwassen leeftijd hebben gekregen. Bijvoorbeeld door een lichamelijke ziekte, ongeluk of stoornis. De beperkingen kunnen ontwrichtende gevolgen hebben op alle fronten van iemands leven: werk, gezin, huishouden, vriendschappen en hobby's. Ondanks het continue geworstel op al deze vlakken, doen de meeste mensen heel erg hun best om er wat van te maken. Maar soms is het moeilijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de mensen met een niet-aangeboren lichamelijke beperking matige tot ernstige depressieve klachten hebben.De somberheid doorbrekenMet dit Boom Hulpboek leer je stap voor stap deze negatieve of sombere gevoelens te doorbreken. De opdrachten richten zich op drie vaardigheden die daar belangrijk voor zijn: ontspanning, het veranderen van negatieve gedachten en het vinden van nieuwe doelen. Aan de hand van een helder schema voer je de opdrachten thuis en in je eigen tempo uit. Leven met een lichamelijke beperking bevat online materiaal met een ontspanningsoefening ter ondersteuning van het programma. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die met dit boek aan de slag gaan hun stemming ook daadwerkelijk op een positieve manier kunnen veranderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Maya Schroevers
Uitgever
Boom
ISBN
9789058755940
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

Als je op volwassen leeftijd door een ziekte, stoornis of ongeluk te maken krijgt met een lichamelijke beperking, heeft dat vaak grote gevolgen voor je manier van leven. Dat je hierdoor last kunt hebben van sombere of negatieve gevoelens is dan ook niet zo verwonderlijk.

Beperkingen in het dagelijks leven
Leven met een beperking is geschreven voor mensen die weten dat zij verder zullen moeten leven met de lichamelijke beperkingen die zij op volwassen leeftijd hebben gekregen. Bijvoorbeeld door een lichamelijke ziekte, ongeluk of stoornis. De beperkingen kunnen ontwrichtende gevolgen hebben op alle fronten van iemands leven: werk, gezin, huishouden, vriendschappen en hobby's. Ondanks het continue geworstel op al deze vlakken, doen de meeste mensen heel erg hun best om er wat van te maken. Maar soms is het moeilijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de mensen met een niet-aangeboren lichamelijke beperking matige tot ernstige depressieve klachten hebben.

De somberheid doorbreken
Met dit Boom Hulpboek leer je stap voor stap deze negatieve of sombere gevoelens te doorbreken. De opdrachten richten zich op drie vaardigheden die daar belangrijk voor zijn: ontspanning, het veranderen van negatieve gedachten en het vinden van nieuwe doelen. Aan de hand van een helder schema voer je de opdrachten thuis en in je eigen tempo uit. Leven met een lichamelijke beperking bevat online materiaal met een ontspanningsoefening ter ondersteuning van het programma. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die met dit boek aan de slag gaan hun stemming ook daadwerkelijk op een positieve manier kunnen veranderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Maya Schroevers
Uitgever
Boom
ISBN
9789058755940
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99