Leven met ADHD

Prijs € 46,95

Niet beschikbaar

F. Kat, M. Beenackers, W. ter Brugge

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

OmschrijvingTot voor kort werd ADHD voornamelijk als een aandoening bij kinderen beschouwd. Ook volwassenen kampen met ADHD. Het is een stoornis waarmee je geboren wordt, dat niet zomaar overgaat bij het ouder worden. Je kunt in het dagelijks leven veel last hebben van ADHD. Maar er is ook veel te doen om de stoornis hanteerbaar te maken en negatieve gevolgen te beperken. Het is daarom belangrijk te weten hoe je er het beste mee omgaat.Vooral problemen met richten & volhouden van aandachtVoor mensen met ADHD is het remmen van gedrag en het filteren van informatie moeilijk. Zelfs zo moeilijk dat aanlopen tegen problemen op school, in werk en bij het aangaan van sociale contacten, iedere dag plaatsvindt. ADHD kenmerkt zich door aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Bij volwassenen treden vooral problemen met het richten en volhouden van de aandacht op de voorgrond.Leven met ADHD geeft antwoordIn Leven met ADHD geven Maura Beenackers, Fiona Kat en Willemijn ter Brugge antwoord op vragen als: Wat er is met mij aan de hand? Wat betekent ADHD voor mij en mijn omgeving? En: Wat kan ik er zelf aan doen? De auteurs geven praktische tips en bruikbare adviezen over het veranderen van leefgewoonten en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook de diverse behandelmogelijkheden binnen de GGZ komen aan bod.Voor wie?Leven met ADHD is bedoeld voor mensen met ADHD en hun directe omgeving. Het boek is tevens bruikbaar in de hulpverlening: voor psychologen, psychotherapeuten, huisartsen en maatschappelijk werkers die mensen met ADHD behandelen of begeleiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Kat, M. Beenackers, W. ter Brugge
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031369249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
113

Beschrijving

Omschrijving

Tot voor kort werd ADHD voornamelijk als een aandoening bij kinderen beschouwd. Ook volwassenen kampen met ADHD. Het is een stoornis waarmee je geboren wordt, dat niet zomaar overgaat bij het ouder worden. Je kunt in het dagelijks leven veel last hebben van ADHD. Maar er is ook veel te doen om de stoornis hanteerbaar te maken en negatieve gevolgen te beperken. Het is daarom belangrijk te weten hoe je er het beste mee omgaat.
Vooral problemen met richten & volhouden van aandacht

Voor mensen met ADHD is het remmen van gedrag en het filteren van informatie moeilijk. Zelfs zo moeilijk dat aanlopen tegen problemen op school, in werk en bij het aangaan van sociale contacten, iedere dag plaatsvindt. ADHD kenmerkt zich door aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Bij volwassenen treden vooral problemen met het richten en volhouden van de aandacht op de voorgrond.
Leven met ADHD geeft antwoord

In Leven met ADHD geven Maura Beenackers, Fiona Kat en Willemijn ter Brugge antwoord op vragen als: Wat er is met mij aan de hand? Wat betekent ADHD voor mij en mijn omgeving? En: Wat kan ik er zelf aan doen? De auteurs geven praktische tips en bruikbare adviezen over het veranderen van leefgewoonten en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook de diverse behandelmogelijkheden binnen de GGZ komen aan bod.
Voor wie?

Leven met ADHD is bedoeld voor mensen met ADHD en hun directe omgeving. Het boek is tevens bruikbaar in de hulpverlening: voor psychologen, psychotherapeuten, huisartsen en maatschappelijk werkers die mensen met ADHD behandelen of begeleiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Kat, M. Beenackers, W. ter Brugge
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031369249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
113

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99