Lessen over corporatie governance

de renaissance van de financiële sector

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Maarten Hage

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de loop van 2007 ontstond een crisis op de financiële markten. Wat in alle analyses van deze crisis opvalt is het centrale terugkerende thema van falende vormen van governance. Het bestuur en toezicht daarop bij financiële instellingen is van onvoldoende kwaliteit geweest. In dit boek worden de lessen uit de crisis die betrekking hebben op corporate goverance samengebracht en verbonden aan lessen die de mensheid al lang had getrokken. Sterker nog, ze worden verbonden aan boodschappen die te halen zijn uit kunstwerken van de schilder Rafaël Santi die ruim 500 jaar voor het ontstaan van de crisis zijn gemaakt. Daarmee is dit boek niet bedoeld als een gelijkhebberig 'zie je wel' verhaal. Integendeel. Het wil juist aangeven, dat deze lessen theoretisch goed en relatief gemakkelijk te trekken zijn maar ook lastig zijn om daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. In gepaste bescheidenheid probeert het desondanks inzichten te bieden om dit nu eens anders aan te pakken, dan wij tot nu toe hebben gedaan."Maarten Hage houdt een zeer inspirerend pleidooi om Plato, Socrates en Aristoteles tot de RvC's te laten toetreden. En als de renaissancistische schilder Rafaël het decoratieprogramma van de bestuurskamers mag uitvoeren, is er op gebied van corporate governance geen vuiltje meer aan de lucht."Jop Ubbens, Chairman Christie's AmsterdamMaarten Hage is partner bij CPI Governance en daarnaast verbonden aan de opleiding Risk Management for Financial Institutions aan de VU. Hiervoor was hij hoofd van de afdeling Governance & Accounting binnen de divisie Toezicht Beleid van De Nederlandsche Bank. In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij de totstandkoming van veel nieuwe regelgeving onder andere op het gebied van beloningsbeleid en de toetsing van bestuurders en commissarissen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Hage
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249351
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

In de loop van 2007 ontstond een crisis op de financiële markten. Wat in alle analyses van deze crisis opvalt is het centrale terugkerende thema van falende vormen van governance. Het bestuur en toezicht daarop bij financiële instellingen is van onvoldoende kwaliteit geweest.

In dit boek worden de lessen uit de crisis die betrekking hebben op corporate goverance samengebracht en verbonden aan lessen die de mensheid al lang had getrokken. Sterker nog, ze worden verbonden aan boodschappen die te halen zijn uit kunstwerken van de schilder Rafaël Santi die ruim 500 jaar voor het ontstaan van de crisis zijn gemaakt. Daarmee is dit boek niet bedoeld als een gelijkhebberig 'zie je wel' verhaal. Integendeel. Het wil juist aangeven, dat deze lessen theoretisch goed en relatief gemakkelijk te trekken zijn maar ook lastig zijn om daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. In gepaste bescheidenheid probeert het desondanks inzichten te bieden om dit nu eens anders aan te pakken, dan wij tot nu toe hebben gedaan.

"Maarten Hage houdt een zeer inspirerend pleidooi om Plato, Socrates en Aristoteles tot de RvC's te laten toetreden. En als de renaissancistische schilder Rafaël het decoratieprogramma van de bestuurskamers mag uitvoeren, is er op gebied van corporate governance geen vuiltje meer aan de lucht."
Jop Ubbens, Chairman Christie's Amsterdam

Maarten Hage is partner bij CPI Governance en daarnaast verbonden aan de opleiding Risk Management for Financial Institutions aan de VU. Hiervoor was hij hoofd van de afdeling Governance & Accounting binnen de divisie Toezicht Beleid van De Nederlandsche Bank. In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij de totstandkoming van veel nieuwe regelgeving onder andere op het gebied van beloningsbeleid en de toetsing van bestuurders en commissarissen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Hage
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249351
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99