Leiding geven aan projectmanagers

en een projectenorganisatie

Prijs € 36,95

Uitverkocht

Peter Storm, Guido Fröhlichs, Ton Overmans

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Succesvol management van projecten is niet alleen afhankelijk van het projectmanagement zelf, maar ook van het topmanagement van de organisatie. Dat krijgt steeds meer te maken met vraagstukken in en rondom projecten, programma’s en projectportfolio’s. Dat betekent dat er simultaan iets gedaan moet worden aan:verbetering van de strategische sturing (de juiste projecten ontwikkelen en uitvoeren);de volwassenheid van de projectenorganisatie (projecten op de juiste manier uitvoeren);de sturing tussen projecten (de optimale inzet van middelen).Dit boek bestaat uit drie delen, namelijk:leidinggeven aan projectmanagers en een projectenorganisatie, waarbij de nadruk ligt op de algemene sturing van projectorganisaties;professionele aandachtsgebieden bij het projectmatig werken, het gaat hierbij om specialistische sturing van projecten;aandachtspunten voor de ontwikkeling van de projectenorganisatie.In Leidinggeven aan projectmanagers en een projectenorganisatie beschrijven drie experts hoe een organisatie een succesvolle professionele projectenorganisatie wordt.Peter Storm is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kennis&Co en AMI management consultants. Strategisch denken en handelen is een van zijn speciale interesses op het gebied van project- en programmamanagement.Guido Fröhlichs heeft zich gespecialiseerd in de vakgebieden Finance & Control en Project-/Portfoliomanagement. Hij is adviseur op deze vakgebieden, geeft presentaties, cursussen en is coauteur van diverse boeken en artikelen.Ton Overmans is directeur van Ton Overmans Projectmanagement b.v. en sterk in de procesmatige aansturing van complexe projecten. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van risicomanagement.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Storm, Guido Fröhlichs, Ton Overmans
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247975
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Beschrijving

Succesvol management van projecten is niet alleen afhankelijk van het projectmanagement zelf, maar ook van het topmanagement van de organisatie. Dat krijgt steeds meer te maken met vraagstukken in en rondom projecten, programma’s en projectportfolio’s. Dat betekent dat er simultaan iets gedaan moet worden aan:


    1. verbetering van de strategische sturing (de juiste projecten ontwikkelen en uitvoeren);
    2. de volwassenheid van de projectenorganisatie (projecten op de juiste manier uitvoeren);
    3. de sturing tussen projecten (de optimale inzet van middelen).
    Dit boek bestaat uit drie delen, namelijk:

    • leidinggeven aan projectmanagers en een projectenorganisatie, waarbij de nadruk ligt op de algemene sturing van projectorganisaties;
    • professionele aandachtsgebieden bij het projectmatig werken, het gaat hierbij om specialistische sturing van projecten;
    • aandachtspunten voor de ontwikkeling van de projectenorganisatie.
    In Leidinggeven aan projectmanagers en een projectenorganisatie beschrijven drie experts hoe een organisatie een succesvolle professionele projectenorganisatie wordt.

    Peter Storm is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kennis&Co en AMI management consultants. Strategisch denken en handelen is een van zijn speciale interesses op het gebied van project- en programmamanagement.

    Guido Fröhlichs heeft zich gespecialiseerd in de vakgebieden Finance & Control en Project-/Portfoliomanagement. Hij is adviseur op deze vakgebieden, geeft presentaties, cursussen en is coauteur van diverse boeken en artikelen.

    Ton Overmans is directeur van Ton Overmans Projectmanagement b.v. en sterk in de procesmatige aansturing van complexe projecten. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van risicomanagement.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Storm, Guido Fröhlichs, Ton Overmans
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247975
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99