Leerlingen AANzetten tot leren

het OBIT-model in de praktijk

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Jannet Maréchal, Lambrecht Spijkerboer

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

* Besteed je in je lessen zowel aandacht aan het onthouden van de leerstof als aan inzicht?* Toets je echt wat je wilt toetsen?* Wat is het verhaal achter de cijfers van je leerlingen?* Hoe kun je op zo'n manier vragen stellen dat je leerlingen aanzet tot diepgaand leren?OBIT (dat staat voor: Onthouden, Begrijpen, Integreren en Toepassen) is een effectief model, waarmee je zowel jouw onderwijs als je toetsen kritisch onder de loep neemt en verbetert. Met OBIT bekijk je het leerproces als geheel van oppervlakkig leren (reproductie) en leren met diepgang (inzicht), beide op eenvoudig én complex niveau. Doordat je de capaciteiten van leerlingen beter in beeld krijgt, kun je je lessen boeiender en afwisselender maken, zodat je je leerlingen aanzet tot leren.De auteurs - die al vele jaren vo-scholen met OBIT begeleiden - geven naast de theoretische onderbouwing vooral veel praktische handreikingen. Ze lichten toetsvragen van diverse vakgebieden op verschillende niveaus toe vanuit OBIT-perspectief. En met de handige checklist voor goede toetsen en de diverse werkvormen kun je morgen aan de slag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jannet Maréchal, Lambrecht Spijkerboer
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789492525116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

* Besteed je in je lessen zowel aandacht aan het onthouden van de leerstof als aan inzicht?
* Toets je echt wat je wilt toetsen?
* Wat is het verhaal achter de cijfers van je leerlingen?
* Hoe kun je op zo'n manier vragen stellen dat je leerlingen aanzet tot diepgaand leren?

OBIT (dat staat voor: Onthouden, Begrijpen, Integreren en Toepassen) is een effectief model, waarmee je zowel jouw onderwijs als je toetsen kritisch onder de loep neemt en verbetert. Met OBIT bekijk je het leerproces als geheel van oppervlakkig leren (reproductie) en leren met diepgang (inzicht), beide op eenvoudig én complex niveau. Doordat je de capaciteiten van leerlingen beter in beeld krijgt, kun je je lessen boeiender en afwisselender maken, zodat je je leerlingen aanzet tot leren.

De auteurs - die al vele jaren vo-scholen met OBIT begeleiden - geven naast de theoretische onderbouwing vooral veel praktische handreikingen. Ze lichten toetsvragen van diverse vakgebieden op verschillende niveaus toe vanuit OBIT-perspectief. En met de handige checklist voor goede toetsen en de diverse werkvormen kun je morgen aan de slag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jannet Maréchal, Lambrecht Spijkerboer
Uitgever
Uitgeverij Pica
ISBN
9789492525116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99