Lean opschalen

de key metrics voor start-upgroei

Prijs € 39,90

Niet beschikbaar

Ash Maurya

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Is jouw briljante idee het uitwerken waard? Stel dat je je businessmodel eerder zou kunnen toetsen, voordat je er zeeën van tijd en bakken met geld tegenaan gesmeten hebt?Je hebt met klanten gepraat. Je hebt geïnventariseerd welke problemen opgelost moeten worden. Misschien heb je zelfs al een minimaal levensvatbaar product (MVP) gebouwd. Maar nu vraag je je af of je verder moet gaan. Hoe kom je erachter of jouw idee levensvatbaar is en of je businessmodel gaat werken? Moet je echt die hele cyclus door van ontwikkelen, mislukken, itereren, bijschaven en opnieuw beginnen?Lean scale-up is een onmisbare handleiding voor het modelleren van start-upsucces. Je maakt kennis met de essentiële kengetallen die de output van een werkend businessmodel meten. Hiermee houd je de vinger aan de pols, breng je de gezondheid van je bedrijf duidelijk over aan je investeerders en kun je gericht ingrijpen als er iets niet goed gaat. Bovendien leer je ook:* hoe je met een simpel rekensommetje een ruwe schatting van een businessmodel maakt* dat je moet ophouden je omzet te gebruiken als maatstaf van vooruitgang* dat je beter kunt rekenen met tractie, een kengetal dat je meteen ook een goede indicatie geeft van de verdere groeimogelijkheden van je businessmodel* hoe je net als Facebook en Tesla je doelen stapsgewijs kunt verhogen richting exponentieel succes op de lange termijn* hoe schijnbare mislukkingen je op het spoor zetten van inzichten die tot een doorbraak kunnen leiden* hoe je met korte lean sprints van twee weken razendsnel ideeën genereert, rangschikt en toetstDeze handleiding voor het opschalen van je business verweeft voorbeelden van start-ups uit de echte wereld, zoals Airbnb en Hubspot, met technieken uit de maakindustrie.Geschreven door Ash Maurya, ondernemer en auteur van de start-upklassieker Running Lean, essentieel leesvoer voor elke oprichter van een start-up die de incubatiefase aan het ontgroeien is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ash Maurya
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761315
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Is jouw briljante idee het uitwerken waard? Stel dat je je businessmodel eerder zou kunnen toetsen, voordat je er zeeën van tijd en bakken met geld tegenaan gesmeten hebt?

Je hebt met klanten gepraat. Je hebt geïnventariseerd welke problemen opgelost moeten worden. Misschien heb je zelfs al een minimaal levensvatbaar product (MVP) gebouwd. Maar nu vraag je je af of je verder moet gaan. Hoe kom je erachter of jouw idee levensvatbaar is en of je businessmodel gaat werken? Moet je echt die hele cyclus door van ontwikkelen, mislukken, itereren, bijschaven en opnieuw beginnen?

Lean scale-up is een onmisbare handleiding voor het modelleren van start-upsucces. Je maakt kennis met de essentiële kengetallen die de output van een werkend businessmodel meten. Hiermee houd je de vinger aan de pols, breng je de gezondheid van je bedrijf duidelijk over aan je investeerders en kun je gericht ingrijpen als er iets niet goed gaat. Bovendien leer je ook:
* hoe je met een simpel rekensommetje een ruwe schatting van een businessmodel maakt
* dat je moet ophouden je omzet te gebruiken als maatstaf van vooruitgang
* dat je beter kunt rekenen met tractie, een kengetal dat je meteen ook een goede indicatie geeft van de verdere groeimogelijkheden van je businessmodel
* hoe je net als Facebook en Tesla je doelen stapsgewijs kunt verhogen richting exponentieel succes op de lange termijn
* hoe schijnbare mislukkingen je op het spoor zetten van inzichten die tot een doorbraak kunnen leiden
* hoe je met korte lean sprints van twee weken razendsnel ideeën genereert, rangschikt en toetst

Deze handleiding voor het opschalen van je business verweeft voorbeelden van start-ups uit de echte wereld, zoals Airbnb en Hubspot, met technieken uit de maakindustrie.

Geschreven door Ash Maurya, ondernemer en auteur van de start-upklassieker Running Lean, essentieel leesvoer voor elke oprichter van een start-up die de incubatiefase aan het ontgroeien is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ash Maurya
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761315
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99