Leading from the middle

Nieuw samenspel tussen de top en het midden van organisaties

Prijs € 34,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Koen Marichal, Jesse Segers, Daan Sorgeloos

Paperback | Juni 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in 'het midden' van een organisatie. Omgevingscomplexiteit en vervlakking van de hiërarchie zorgen voor organisatorische paradoxen: focus op de korte termijn en visie op de lange termijn. Excellent uitvoeren van de strategische beslissingen maar ook 'strategisch' meedenken. Initiatief nemen zonder middelen of hiërarchische bevoegdheid. Functionele expertise en openheid naar tal van andere disciplines. "Dit stond niet in mijn jobomschrijving", verzuchten veel managers.Dit boek wil het managementwerk weer werkbaar te maken. Het biedt een kader waarin de manager zich beter kan plaatsen, en geeft inzicht in de vaardigheden die cruciaal zijn om te excelleren als 'manager in the middle': ontwikkelen van een organisatievisie en er naar handelen, externe gerichtheid, politieke vaardigheden en persoonlijk en gedeeld leiderschap. Verder bouwend op de laatste wetenschappelijke inzichten, toont dit boek hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en deze persoonlijke transformatie kunt waarmaken. Daarbij belichten we ook de rol van de top om een krachtig middenveld in hun organisatie te ontwikkelen. Van dit samenspel hangt het succes van organisaties af.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Marichal, Jesse Segers, Daan Sorgeloos
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463370806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in 'het midden' van een organisatie. Omgevingscomplexiteit en vervlakking van de hiërarchie zorgen voor organisatorische paradoxen: focus op de korte termijn en visie op de lange termijn. Excellent uitvoeren van de strategische beslissingen maar ook 'strategisch' meedenken. Initiatief nemen zonder middelen of hiërarchische bevoegdheid. Functionele expertise en openheid naar tal van andere disciplines. "Dit stond niet in mijn jobomschrijving", verzuchten veel managers.

Dit boek wil het managementwerk weer werkbaar te maken. Het biedt een kader waarin de manager zich beter kan plaatsen, en geeft inzicht in de vaardigheden die cruciaal zijn om te excelleren als 'manager in the middle': ontwikkelen van een organisatievisie en er naar handelen, externe gerichtheid, politieke vaardigheden en persoonlijk en gedeeld leiderschap.

Verder bouwend op de laatste wetenschappelijke inzichten, toont dit boek hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en deze persoonlijke transformatie kunt waarmaken. Daarbij belichten we ook de rol van de top om een krachtig middenveld in hun organisatie te ontwikkelen. Van dit samenspel hangt het succes van organisaties af.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Marichal, Jesse Segers, Daan Sorgeloos
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463370806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99