Kunstschatten uit het oude nabije oosten en Iran

Prijs € 54,50

Uitverkocht

E. Gubel, B. Overlaet

Hardback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan de hand van indrukwekkende archeologische schatten toont Van Gilgamesj tot Zenobia hoeveel we precies aan het Nabije Oosten, bakermat van onze beschaving, hebben te danken. Gilgamesh was de koning van de Sumerische stad Uruk. Zijn naam leeft voor in de titel van het epos, dat als een van de oudste literaire teksten geldt. Zenobia was koningin van Palmyra en Romeinse keizerin. Samen representeren ze de historische en geografische uitersten van fascinerende bloeitijd van het Nabije Oosten. Zowel het huidige Midden-Oosten als Irak en Iran staan nu al vele jaren om de verkeerde redenen in het brandpunt van de actualiteit. Daarom is het ogenblik aangebroken om dat beeld bij te stellen.Naast de beroemde votiefplaat van Gilgamesh, mogen de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis prat gaan op een unieke verzameling Loeristan-bronzen (Iran), prachtig gegraveerde rolzegels en tal van schriftdocumenten uit de pre-islamitische periode. Tientallen andere oudheden in dit boek vormen de leidraad van een verrassend betoog dat herinnert aan de ontwikkeling van schrift, wiskunde, economie en wetenschappen, recht, literatuur en religieuze, filosofische en morele overtuigingen. Begeleidde de gelijknamige tentoonstelling in het Jubelparkmuseum (van 6 december 2007 tot 27 april 2008). Sinds de sluiting van de toonzalen voor renovatie in 2002 is deze unieke collectie voor het eerst en uitzonderlijk in zijn geheel te bekijken. Aangevuld met topwerken uit het Louvre en het British Museum Ook verkrijgbaar in het Frans 'Antiquités du Proche-Orient aux Musées royaux d'Art et d'Histoire - De Gilgamesh à Zénobie' 9789061537946 (Alleen rechtstreeks verkrijgbaar via de Amsterdam University Press)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Gubel, B. Overlaet
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789061537939
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Aan de hand van indrukwekkende archeologische schatten toont Van Gilgamesj tot Zenobia hoeveel we precies aan het Nabije Oosten, bakermat van onze beschaving, hebben te danken.

Gilgamesh was de koning van de Sumerische stad Uruk. Zijn naam leeft voor in de titel van het epos, dat als een van de oudste literaire teksten geldt. Zenobia was koningin van Palmyra en Romeinse keizerin. Samen representeren ze de historische en geografische uitersten van fascinerende bloeitijd van het Nabije Oosten.
Zowel het huidige Midden-Oosten als Irak en Iran staan nu al vele jaren om de verkeerde redenen in het brandpunt van de actualiteit. Daarom is het ogenblik aangebroken om dat beeld bij te stellen.Naast de beroemde votiefplaat van Gilgamesh, mogen de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis prat gaan op een unieke verzameling Loeristan-bronzen (Iran), prachtig gegraveerde rolzegels en tal van schriftdocumenten uit de pre-islamitische periode. Tientallen andere oudheden in dit boek vormen de leidraad van een verrassend betoog dat herinnert aan de ontwikkeling van schrift, wiskunde, economie en wetenschappen, recht, literatuur en religieuze, filosofische en morele overtuigingen.

Begeleidde de gelijknamige tentoonstelling in het Jubelparkmuseum (van 6 december 2007 tot 27 april 2008). Sinds de sluiting van de toonzalen voor renovatie in 2002 is deze unieke collectie voor het eerst en uitzonderlijk in zijn geheel te bekijken. Aangevuld met topwerken uit het Louvre en het British Museum

Ook verkrijgbaar in het Frans 'Antiquités du Proche-Orient aux Musées royaux d'Art et d'Histoire - De Gilgamesh à Zénobie' 9789061537946 (Alleen rechtstreeks verkrijgbaar via de Amsterdam University Press)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Gubel, B. Overlaet
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789061537939
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99