Wonen met hout

Prijs € 54,50

Uitverkocht

Hardback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hout heeft als natuurlijk bouwmateriaal heel wat positieve eigenschappen, maar toch werd het gebruik ervan in de West-Europese architectuur gedurende lange tijd miskend. De laatste decennia is daarin heel wat verandering gekomen. De houtbouw heeft een stevige reputatie verworven en is een volwaardig alternatief voor de klassieke baksteenarchitectuur. Bovendien biedt deze bouwwijze talloze voordelen: het is een energiezuinig en milieuvriendelijk procédé, de bouwtijd is beperkt en hout is een zeer duurzaam materiaal: niet voor niets hebben vele eeuwenoude houten constructies de tand des tijds goed doorstaan ... Maar het belangrijkste argument om voor hout te kiezen, is ongetwijfeld het aangename woonklimaat waarvan men als bewoner van een houten woning kan genieten. Dit geldt ook voor het gebruik van hout als essentieel element in een interieur: plankenvloeren, lambriseringen, schrijnwerk op maat creëren warmte, geborgenheid en convivialiteit in een woning. In dit boek komen beide aspecten aan bod in tientallen inspirerende voorbeelden: woningen die in houtbouw zijn opgetrokken, maar ook traditionele bakstenen gebouwen waar hout binnenshuis een prominente plaats inneemt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Beta-Plus
ISBN
9789077213896
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Hout heeft als natuurlijk bouwmateriaal heel wat positieve eigenschappen, maar toch werd het gebruik ervan in de West-Europese architectuur gedurende lange tijd miskend. De laatste decennia is daarin heel wat verandering gekomen. De houtbouw heeft een stevige reputatie verworven en is een volwaardig alternatief voor de klassieke baksteenarchitectuur.

Bovendien biedt deze bouwwijze talloze voordelen: het is een energiezuinig en milieuvriendelijk procédé, de bouwtijd is beperkt en hout is een zeer duurzaam materiaal: niet voor niets hebben vele eeuwenoude houten constructies de tand des tijds goed doorstaan ... Maar het belangrijkste argument om voor hout te kiezen, is ongetwijfeld het aangename woonklimaat waarvan men als bewoner van een houten woning kan genieten. Dit geldt ook voor het gebruik van hout als essentieel element in een interieur: plankenvloeren, lambriseringen, schrijnwerk op maat creëren warmte, geborgenheid en convivialiteit in een woning.

In dit boek komen beide aspecten aan bod in tientallen inspirerende voorbeelden: woningen die in houtbouw zijn opgetrokken, maar ook traditionele bakstenen gebouwen waar hout binnenshuis een prominente plaats inneemt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Beta-Plus
ISBN
9789077213896
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99