Wim Delvoye

introspective

Prijs € 69,95

Uitverkocht

Bernard Marcadé, Dan Cameron

Hardback | April 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Wim Delvoye (Wervik, 1965) is een Belgische kunstenaar die bekend werd met tal van originele en controversiële projecten. Hij exploreert het lichaam en zijn functies en balanceert daarmee op de grens tussen charme en weerzin. In zijn eclectisch werk snijdt hij thema's aan als religie, politiek en tal van andere. Een van zijn bekendste werken is de spijsverteringsmachine CLOACA. Andere opzienbarende werken waren zijn experimenten met röntgenstralen en zijn getatoeëerde levende varkens. Delvoye maakt deel uit van een generatie Belgische kunstenaars die een grondige veranderingen teweeg bracht in de hedendaagse kunst (Jan Fabre, Alain Platel, Jan Lauwers, Luc Tuymans, Anne Teresa De Keersmaecker, enz.). Zijn werk wordt over de hele wereld tentoongesteld (New York, Venetië, Milaan, Parijs, enz.). Dit boek biedt een overzicht van de hele carrière die de kunstenaar tot nog toe doorliep. Het verschijnt in april naar aanleiding van een tentoonstelling in het Musée du Louvre in Parijs waar Delvoye te gast zal zijn. Het boek komt tot stand in nauwe samenwerking met de kunstenaar en biedt een uniek panorama van het werk van Delvoye.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Marcadé, Dan Cameron
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061535027
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Wim Delvoye (Wervik, 1965) is een Belgische kunstenaar die bekend werd met tal van originele en controversiële projecten. Hij exploreert het lichaam en zijn functies en balanceert daarmee op de grens tussen charme en weerzin. In zijn eclectisch werk snijdt hij thema's aan als religie, politiek en tal van andere.
Een van zijn bekendste werken is de spijsverteringsmachine CLOACA. Andere opzienbarende werken waren zijn experimenten met röntgenstralen en zijn getatoeëerde levende varkens.

Delvoye maakt deel uit van een generatie Belgische kunstenaars die een grondige veranderingen teweeg bracht in de hedendaagse kunst (Jan Fabre, Alain Platel, Jan Lauwers, Luc Tuymans, Anne Teresa De Keersmaecker, enz.). Zijn werk wordt over de hele wereld tentoongesteld (New York, Venetië, Milaan, Parijs, enz.).

Dit boek biedt een overzicht van de hele carrière die de kunstenaar tot nog toe doorliep. Het verschijnt in april naar aanleiding van een tentoonstelling in het Musée du Louvre in Parijs waar Delvoye te gast zal zijn. Het boek komt tot stand in nauwe samenwerking met de kunstenaar en biedt een uniek panorama van het werk van Delvoye.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Marcadé, Dan Cameron
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061535027
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99