Snelwegverhalen

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Melle Smets, Bram Esser

Hardback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dagelijks maken honderdduizenden mensen gebruik van de snelweg. Hiermee rijden ze onbewust over het grootste monumentale bouwwerk van Nederland. Toch rekenen we de snelweg niet tot ons nationale cultuurgoed, zoals dat bij de Deltawerken bijvoorbeeld wel is gebeurd. Snelwegverhalen laat zien hoe er rondom de snelweg een typische Nederlandse streek is ontstaan van bedrijventerreinen, wegrestaurants, ecoducten en factory-outlets. Door in te zoomen op de klederdracht, de keuken, de geschiedenis en de folklore van de snelweg, ontstaat er een divers en gelaagd beeld van anonieme plekken die doorgaans te alledaags worden gevonden om er goed naar te kijken. Snelwegverhalen is een reisgids, cultuurkritiek en schelmenroman in een, en onderzoekt de betekenis van de snelweg voor het denken over Nederland. Het boek bevat reisjournalen van een 30-dagendurende snelwegexpeditie, reistips naar bijzondere snelwegplekken, thematochten langs typische snelwegfenomenen, portretten van snelwegbewoners en een uitgebreide verzameling van typische snelweg streekproducten zoals tankzegeltjes voor een gratis handdoek, kaas op een stokje en de koffiebal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Melle Smets, Bram Esser
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064507557
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Beschrijving

Dagelijks maken honderdduizenden mensen gebruik van de snelweg. Hiermee rijden ze onbewust over het grootste monumentale bouwwerk van Nederland. Toch rekenen we de snelweg niet tot ons nationale cultuurgoed, zoals dat bij de Deltawerken bijvoorbeeld wel is gebeurd. Snelwegverhalen laat zien hoe er rondom de snelweg een typische Nederlandse streek is ontstaan van bedrijventerreinen, wegrestaurants, ecoducten en factory-outlets. Door in te zoomen op de klederdracht, de keuken, de geschiedenis en de folklore van de snelweg, ontstaat er een divers en gelaagd beeld van anonieme plekken die doorgaans te alledaags worden gevonden om er goed naar te kijken.

Snelwegverhalen is een reisgids, cultuurkritiek en schelmenroman in een, en onderzoekt de betekenis van de snelweg voor het denken over Nederland. Het boek bevat reisjournalen van een 30-dagendurende snelwegexpeditie, reistips naar bijzondere snelwegplekken, thematochten langs typische snelwegfenomenen, portretten van snelwegbewoners en een uitgebreide verzameling van typische snelweg streekproducten zoals tankzegeltjes voor een gratis handdoek, kaas op een stokje en de koffiebal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Melle Smets, Bram Esser
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789064507557
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
496

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99