Lucian Freud Portraits

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Sarah Howgate

Hardback | Januari 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Lucian Freud was een van de grootste realistische schilders ter wereld. Dit nieuwe, gezaghebbende overzicht van Freuds portretten en modelschilderijen verkent zijn werk gedurende zeven decennia, van de vroege jaren 1940 tot zijn dood in 2011. De mooiste portretten uit openbare en particuliere collecties van over de hele wereld komen samen in dit boek. 'Lucian Freud: Portraits' verkent de stilistische ontwikkeling en de technische virtuositeit van Freud. Een reeks van niet eerder gepubliceerde interviews uitgevoerd door Michael Auping tussen mei 2009 en januari 2011 onthullen de gedachten van de kunstenaar over de complexe relatie tussen kunstenaar en model, de bijzondere uitdagingen van het schilderen van naaktmodellen zelfportretten, en zijn opvattingen over andere schilders die hij bewonderde. Het boek bevat meer dan 130 schilderijen, tekeningen en etsen geselecteerd in nauwe samenwerking met de kunstenaar. - Sarah Howgate is conservator van Hedendaagse Portraits in de National Portrait Gallery, Londen. - Michael Auping is Chief conservator van het Museum voor Moderne Kunst in Fort Worth. - John Richardson, een vriend van Lucian Freud en auteur van een 'A Life of Picasso'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sarah Howgate
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9781855144415
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Onbekend

Beschrijving

Lucian Freud was een van de grootste realistische schilders ter wereld. Dit nieuwe, gezaghebbende overzicht van Freuds portretten en modelschilderijen verkent zijn werk gedurende zeven decennia, van de vroege jaren 1940 tot zijn dood in 2011. De mooiste portretten uit openbare en particuliere collecties van over de hele wereld komen samen in dit boek.

'Lucian Freud: Portraits' verkent de stilistische ontwikkeling en de technische virtuositeit van Freud. Een reeks van niet eerder gepubliceerde interviews uitgevoerd door Michael Auping tussen mei 2009 en januari 2011 onthullen de gedachten van de kunstenaar over de complexe relatie tussen kunstenaar en model, de bijzondere uitdagingen van het schilderen van naaktmodellen zelfportretten, en zijn opvattingen over andere schilders die hij bewonderde. Het boek bevat meer dan 130 schilderijen, tekeningen en etsen geselecteerd in nauwe samenwerking met de kunstenaar.

- Sarah Howgate is conservator van Hedendaagse Portraits in de National Portrait Gallery, Londen.
- Michael Auping is Chief conservator van het Museum voor Moderne Kunst in Fort Worth.
- John Richardson, een vriend van Lucian Freud en auteur van een 'A Life of Picasso'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sarah Howgate
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9781855144415
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Onbekend

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99