Joan Miro

het palet van de dichter

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het ING Cultuurcentrum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren dankzij Stichting Miró in Barcelona een tentoonstelling bestaande uit ca. 120 schilderijen, prenten, beeldhouwwerken en tekeningen die het werk van Miró belichten alsook getuigen van het belang dat Miró hechtte aan de relatie tussen poëzie en schilderkunst. De nadruk wordt gelegd op het werk van de Catalaanse kunstschilder vanaf de Constellatie reeks, die hij aan het begin van de Tweede Wereldoorlog uitwerkte.Geïnteresseerd in literatuur en poëzie, versterkt door de ervaring van de surrealistische jaren en gevoelig voor de gezamenlijke oproep van het primitieve en het kinderlijke, ontwikkelt Miró in de loop der jaren een oeuvre bestaande uit figuren en symbolische kleuren waarmee de wereld zich als een gedicht laat vertalen. De nadruk wordt gelegd op de samenstelling van een persoonlijk repertorium dat de schilder voor zeer verschillende werken zal gebruiken: beelden ontstaan uit een toevallige ontmoeting met elementen uit de realiteit, landschappen die hun wortels in de Catalaanse identiteit hebben, figuren die evolueren van angst naar dromerij. Teksten en beelden zijn verstrengeld en ontwikkelen zich tot een schilderkunst die tegelijkertijd abstract en figuratief, expressief en beheerst, vereenvoudigd en vol symboliek is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061533535
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Het ING Cultuurcentrum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren dankzij Stichting Miró in Barcelona een tentoonstelling bestaande uit ca. 120 schilderijen, prenten, beeldhouwwerken en tekeningen die het werk van Miró belichten alsook getuigen van het belang dat Miró hechtte aan de relatie tussen poëzie en schilderkunst.

De nadruk wordt gelegd op het werk van de Catalaanse kunstschilder vanaf de Constellatie reeks, die hij aan het begin van de Tweede Wereldoorlog uitwerkte.Geïnteresseerd in literatuur en poëzie, versterkt door de ervaring van de surrealistische jaren en gevoelig voor de gezamenlijke oproep van het primitieve en het kinderlijke, ontwikkelt Miró in de loop der jaren een oeuvre bestaande uit figuren en symbolische kleuren waarmee de wereld zich als een gedicht laat vertalen.

De nadruk wordt gelegd op de samenstelling van een persoonlijk repertorium dat de schilder voor zeer verschillende werken zal gebruiken: beelden ontstaan uit een toevallige ontmoeting met elementen uit de realiteit, landschappen die hun wortels in de Catalaanse identiteit hebben, figuren die evolueren van angst naar dromerij.

Teksten en beelden zijn verstrengeld en ontwikkelen zich tot een schilderkunst die tegelijkertijd abstract en figuratief, expressief en beheerst, vereenvoudigd en vol symboliek is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061533535
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99