Jan Fabre

homo Faber

Prijs € 59,95

Uitverkocht

Hardback | Augustus 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fabres volledige artistieke loopbaan, van de beginjaren toen hij zichzelf in een etalage te kijk zette, over de performances waarop hij geld van de toeschouwers in brand stak, tot de 23-meter hoge buitensculptuur Totem op het Leuvense Ladeuzeplein. Jan Fabre (Antwerpen, 1958) staat in binnen- en buitenland bekend als een van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Hij heeft zich de voorbije 25 jaar geprofileerd als performancekunstenaar, theatermaker, choreograaf, operamaker, filmer, auteur en beeldend kunstenaar. Van elk genre dat hij beoefent, verlegt hij de grenzen. Al die jaren is zijn artistieke parcours gecontesteerd gebleven. Homo Faber is het eerste referentiewerk over alle aspecten van de beeldende kunst van Jan Fabre. Het boek bespreekt vele krachtige ideeën en aspecten binnen Fabres performancekunst, tekeningen, sculpturen/installaties, fotowerken en films. Bijvoorbeeld het idee van de metamorfose, zijn gebruik van menselijke beenderen, of de resonantie tussen zijn kunst met die van oude meesters als Van Eyck, Rubens en De Braeckeleer. Met bijdragen van Giacinto di Pietrantonio, Jan Hoet, Luigi Ficacci, Sebastian Hackenschmidt, Stefan Hertmans, Yuko Hasegawa, Bart Verschaffel, Lorend Hegyi, Sylvie Ferré, Emil Hrvatin, Emmanuelle Nizou, Thierry Raspail en Johan Swinnen. Ook verkrijgbaar in het Engels 'Jan Fabre - Homo Faber' 9789061536499

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061536475
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Fabres volledige artistieke loopbaan, van de beginjaren toen hij zichzelf in een etalage te kijk zette, over de performances waarop hij geld van de toeschouwers in brand stak, tot de 23-meter hoge buitensculptuur Totem op het Leuvense Ladeuzeplein.

Jan Fabre (Antwerpen, 1958) staat in binnen- en buitenland bekend als een van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Hij heeft zich de voorbije 25 jaar geprofileerd als performancekunstenaar, theatermaker, choreograaf, operamaker, filmer, auteur en beeldend kunstenaar. Van elk genre dat hij beoefent, verlegt hij de grenzen. Al die jaren is zijn artistieke parcours gecontesteerd gebleven. Homo Faber is het eerste referentiewerk over alle aspecten van de beeldende kunst van Jan Fabre. Het boek bespreekt vele krachtige ideeën en aspecten binnen Fabres performancekunst, tekeningen, sculpturen/installaties, fotowerken en films. Bijvoorbeeld het idee van de metamorfose, zijn gebruik van menselijke beenderen, of de resonantie tussen zijn kunst met die van oude meesters als Van Eyck, Rubens en De Braeckeleer.

Met bijdragen van Giacinto di Pietrantonio, Jan Hoet, Luigi Ficacci, Sebastian Hackenschmidt, Stefan Hertmans, Yuko Hasegawa, Bart Verschaffel, Lorend Hegyi, Sylvie Ferré, Emil Hrvatin, Emmanuelle Nizou, Thierry Raspail en Johan Swinnen.

Ook verkrijgbaar in het Engels 'Jan Fabre - Homo Faber' 9789061536499

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061536475
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99