Gerrit Thomas Rietveld

an outline of his life, thought and work

Prijs € 12,60

Uitverkocht

Bertus Mulder

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Life Thoughts Work --- Vanwege het Rietveldjaar 2010 verschijnt de Engelse vertaling van het boek ‘Gerrit Thomas Rietveld – Leven Denken Werken’. Deze biografie van een van Nederlands beroemdste architecten, Gerrit Rietveld (1888-1964), geeft inzicht in zijn leven, denken en zijn werk. Een belangrijk deel is gewijd aan een analyse van wat Rietveld ‘levenshouding’ noemde, de antropologisch-filosofische achtergrond van zijn werk. Gerrit Rietveld was niet alleen architect, maar ook grafisch ontwerper en meubelontwerper. Hij werd vooral bekend als lid van het tijdschrift voor moderne kunst De Stijl. De ‘Rood-blauwe stoel’ en het Rietveld Schröderhuis zijn zijn meest beroemde werken. Auteursinformatie Bertus Mulder heeft als beginnend architect in Utrecht aan het eind van de jaren vijftig een aantal jaren voor Gerrit Rietveld gewerkt. Vanaf midden jaren zeventig maakte Bertus Mulder naam als restauratiearchitect van een aantal van zijn werken, waaronder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Daarvoor voerde hij talrijke gesprekken met mevrouw Schröder. Ook maakte hij grondig studie van de enorme hoeveelheid geschriften van Rietveld die door mevrouw Schröder was verzameld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bertus Mulder
Uitgever
SUN
ISBN
9789085069720
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
157

Beschrijving

Life Thoughts Work
---
Vanwege het Rietveldjaar 2010 verschijnt de Engelse vertaling van het boek ‘Gerrit Thomas Rietveld – Leven Denken Werken’. Deze biografie van een van Nederlands beroemdste architecten, Gerrit Rietveld (1888-1964), geeft inzicht in zijn leven, denken en zijn werk. Een belangrijk deel is gewijd aan een analyse van wat Rietveld ‘levenshouding’ noemde, de antropologisch-filosofische achtergrond van zijn werk.

Gerrit Rietveld was niet alleen architect, maar ook grafisch ontwerper en meubelontwerper. Hij werd vooral bekend als lid van het tijdschrift voor moderne kunst De Stijl. De ‘Rood-blauwe stoel’ en het Rietveld Schröderhuis zijn zijn meest beroemde werken.

Auteursinformatie
Bertus Mulder heeft als beginnend architect in Utrecht aan het eind van de jaren vijftig een aantal jaren voor Gerrit Rietveld gewerkt. Vanaf midden jaren zeventig maakte Bertus Mulder naam als restauratiearchitect van een aantal van zijn werken, waaronder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Daarvoor voerde hij talrijke gesprekken met mevrouw Schröder. Ook maakte hij grondig studie van de enorme hoeveelheid geschriften van Rietveld die door mevrouw Schröder was verzameld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bertus Mulder
Uitgever
SUN
ISBN
9789085069720
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
157

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99