Early Netherlandish painting in Bruges

Prijs € 18,00

Uitverkocht

Borchert

Hardback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Brugge was in de vijftiende eeuw een van de belangrijkste steden van Europa. Een internationaal handelscentrum, waar buitenlandse kooplui en bankiers elkaar ontmoetten. Rijke mensen, die zich graag lieten portretteren door de Vlaamse schilders of die een altaarstuk bestelden in de hoop dat hun ziel na hun dood naar het paradijs zou reizen. De Vlaamse schilders hadden namelijk de olieverftechniek geperfectioneerd en zij konden realistische voorstellingen maken. De elite gaf er graag haar geld aan uit. Dat trok tientallen kunstenaars aan, ook uit andere streken. De Vlaamse Primitieven braken al in de vroege vijftiende eeuw met de gevestigde waarden en ontwikkelden een nieuwe stijl in de schilderkunst, die tot in Zuid-Europa invloed had. Jan van Eyck was een van de voortrekkers, met in zijn voetsporen Hans Memling, Dirk Bouts, Hugo van der Goes en Gerard David. In dit boek leidt de conservator van het Brugse Groeningemuseum, Till-Holger Borchert, een expert terzake, u door het rijke Brugge van de vijftiende eeuw. U loopt langs de prachtige werken in het Groeningemuseum en staat in bewondering voor het portret van Margareta van Eyck en Maria met Kind. U bewondert het Ursulaschrijn van Hans Memling in het Sint-Janshospitaal. U wandelt langs de Brugse torens en straten die de inspiratiebron waren voor de landschappen en stadsgezichten op de achtergrond van veel schilderijen van de Vlaamse Primitieven. Dit boek leert u de kunst van de Vlaamse Primitieven in Brugge kennen door het werk dat nog in de stad is. Want hoewel veel van hun schilderijen in de grootste buitenlandse musea hangen, heeft Brugge toch nog een mooi deel van zijn erfenis in eigen handen kunnen houden. Met dit boek haalt u die erfenis in huis. Het is de perfecte inleiding voor wie het kunstzinnige Brugge van de vijftiende eeuw beter wil leren kennen. Een mooi souvenir ook voor wie in de vele musea met bewondering naar het werk van de Vlaamse Primitieven staat te kijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Borchert
Uitgever
Ludion
ISBN
9789055446148
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Brugge was in de vijftiende eeuw een van de belangrijkste steden van Europa. Een internationaal handelscentrum, waar buitenlandse kooplui en bankiers elkaar ontmoetten. Rijke mensen, die zich graag lieten portretteren door de Vlaamse schilders of die een altaarstuk bestelden in de hoop dat hun ziel na hun dood naar het paradijs zou reizen.
De Vlaamse schilders hadden namelijk de olieverftechniek geperfectioneerd en zij konden realistische voorstellingen maken. De elite gaf er graag haar geld aan uit. Dat trok tientallen kunstenaars aan, ook uit andere streken.
De Vlaamse Primitieven braken al in de vroege vijftiende eeuw met de gevestigde waarden en ontwikkelden een nieuwe stijl in de schilderkunst, die tot in Zuid-Europa invloed had. Jan van Eyck was een van de voortrekkers, met in zijn voetsporen Hans Memling, Dirk Bouts, Hugo van der Goes en Gerard David.
In dit boek leidt de conservator van het Brugse Groeningemuseum, Till-Holger Borchert, een expert terzake, u door het rijke Brugge van de vijftiende eeuw. U loopt langs de prachtige werken in het Groeningemuseum en staat in bewondering voor het portret van Margareta van Eyck en Maria met Kind. U bewondert het Ursulaschrijn van Hans Memling in het Sint-Janshospitaal. U wandelt langs de Brugse torens en straten die de inspiratiebron waren voor de landschappen en stadsgezichten op de achtergrond van veel schilderijen van de Vlaamse Primitieven.
Dit boek leert u de kunst van de Vlaamse Primitieven in Brugge kennen door het werk dat nog in de stad is. Want hoewel veel van hun schilderijen in de grootste buitenlandse musea hangen, heeft Brugge toch nog een mooi deel van zijn erfenis in eigen handen kunnen houden. Met dit boek haalt u die erfenis in huis. Het is de perfecte inleiding voor wie het kunstzinnige Brugge van de vijftiende eeuw beter wil leren kennen. Een mooi souvenir ook voor wie in de vele musea met bewondering naar het werk van de Vlaamse Primitieven staat te kijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Borchert
Uitgever
Ludion
ISBN
9789055446148
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99