De Werken

90 jaar rijksgebouwendienst

Prijs € 55,00

Uitverkocht

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek is de weerslag van de historie van de Rijksgebouwendienst en van zijn voorlopers zoals de Dienst Landsgebouwen. Dat heeft in 200 jaar tijd een enorme collectie rijksgebouwen opgeleverd, over het algemeen van een uitzonderlijke kwaliteit. Het eerste rijksgebouw dat twee eeuwen geleden werd verbouwd en beheerd was Paleis Soestdijk onder supervisie van 's konings bouwmeester Thibault, het voorlopig laatste dat binnenkort wordt opgeleverd is het nieuwe pand van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid en Justitie in Den Haag. Tweehonderd jaar rijkshuisvesting is samengebracht in De Werken, een boek waarin de trias politica als rode draad fungeert. Het bestuur, de rechtspraak en de wetgevende macht hebben elk hun eigen gebouwen voortgebracht. Daarnaast liet de Rijksgebouwendienst in het verleden uiteenlopende complexen bouwen, van postkantoren, arbeidsbureaus, rijks-hbs'en tot academische ziekenhuizen. In de portefeuille nemen verder de rijksmusea, depots en monumenten een voorname plaats in. De meeste aandacht ging de afgelopen jaren uit naar het Rijksmuseum dat in 2013 in volle glorie zijn - nieuwe - deuren opent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Rijksgebouwendienst
ISBN
9789073525009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Het boek is de weerslag van de historie van de Rijksgebouwendienst en van zijn voorlopers zoals de Dienst Landsgebouwen. Dat heeft in 200 jaar tijd een enorme collectie rijksgebouwen opgeleverd, over het algemeen van een uitzonderlijke kwaliteit.

Het eerste rijksgebouw dat twee eeuwen geleden werd verbouwd en beheerd was Paleis Soestdijk onder supervisie van 's konings bouwmeester Thibault, het voorlopig laatste dat binnenkort wordt opgeleverd is het nieuwe pand van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid en Justitie in Den Haag.

Tweehonderd jaar rijkshuisvesting is samengebracht in De Werken, een boek waarin de trias politica als rode draad fungeert. Het bestuur, de rechtspraak en de wetgevende macht hebben elk hun eigen gebouwen voortgebracht. Daarnaast liet de Rijksgebouwendienst in het verleden uiteenlopende complexen bouwen, van postkantoren, arbeidsbureaus, rijks-hbs'en tot academische ziekenhuizen. In de portefeuille nemen verder de rijksmusea, depots en monumenten een voorname plaats in. De meeste aandacht ging de afgelopen jaren uit naar het Rijksmuseum dat in 2013 in volle glorie zijn - nieuwe - deuren opent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Rijksgebouwendienst
ISBN
9789073525009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99