De nieuwe traditie = The New Tradition

Prijs € 39,00

Uitverkocht

Hans Ibelings, Vincent van Rossem

Paperback | Maart 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hans Ibelings, Vincent van Rossem De nieuwe traditie / The New Tradition --- 'De nieuwe traditie' beschrijft de geschiedenis van de traditie in architectuur en stedenbouw in Nederland. Modernisme als ideaal Deze ontwikkeling in de architectuur en stedenbouw in Nederland is vrijwel altijd bewust en onbewust ontkend. Het Modernisme is lang het ideaalbeeld voor de ontwikkeling van de Nederlandse woonomgeving geweest: staalconstructies, beton, socialistische woningbouw en avant-garde architectuur. Maar tegenwoordig vinden we woonwijken als Bijlmer, Bos en Lommer, Alexanderpolder saai en eendimensionaal. Het wordt daarom hoog tijd voor een nieuwe visie op de architectuur van de negentiende en de twintigste eeuw. Hedendaagse 'traditionele' architecten De auteurs Hans Ibelings en Vincent van Rossem bespreken in dit boek niet alleen het werk van prominente architecten en bureaus zoals Soeters & Van Eldonk, Scala, Molenaar & Van Winden, Krier & Kohl en Mulleners & Mulleners, maak ook architecten die minder in de spotlights staan zoals Diederik Six, Friso Woudstra, Peter Verschuren en Pim Hienkens. Dit boek is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Auteursinformatie Vincent van Rossem werkt bij Bureau Monumentenzorg in Amsterdam en is een groot kenner van het werk van architect C. van Eesteren. Hij publiceerde, naast Van Eesteren, ook over het werk van Rob Krier in Den Haag, H.P. Berlages stedenbouwkundige plan voor Amsterdam en over naoorlogse stadswijken. Hans Ibelings is oprichter en hoofdredacteur van A10, tijdschrift voor nieuwe Europese architectuur. Daarnaast is hij schrijver van verschillende monografieën van architecten. In 2004 schreef hij een boek over hedendaagse traditionele architectuur in Nederland. Foto: Hans Ibelings (links) en Vincent van Rossem, fotograaf: Roel Backaert

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Ibelings, Vincent van Rossem
Uitgever
SUN
ISBN
9789085066927
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen

Beschrijving

Hans Ibelings, Vincent van Rossem
De nieuwe traditie / The New Tradition
---
'De nieuwe traditie' beschrijft de geschiedenis van de traditie in architectuur en stedenbouw in Nederland.

Modernisme als ideaal
Deze ontwikkeling in de architectuur en stedenbouw in Nederland is vrijwel altijd bewust en onbewust ontkend. Het Modernisme is lang het ideaalbeeld voor de ontwikkeling van de Nederlandse woonomgeving geweest: staalconstructies, beton, socialistische woningbouw en avant-garde architectuur. Maar tegenwoordig vinden we woonwijken als Bijlmer, Bos en Lommer, Alexanderpolder saai en eendimensionaal. Het wordt daarom hoog tijd voor een nieuwe visie op de architectuur van de negentiende en de twintigste eeuw.

Hedendaagse 'traditionele' architecten
De auteurs Hans Ibelings en Vincent van Rossem bespreken in dit boek niet alleen het werk van prominente architecten en bureaus zoals Soeters & Van Eldonk, Scala, Molenaar & Van Winden, Krier & Kohl en Mulleners & Mulleners, maak ook architecten die minder in de spotlights staan zoals Diederik Six, Friso Woudstra, Peter Verschuren en Pim Hienkens.

Dit boek is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Auteursinformatie
Vincent van Rossem werkt bij Bureau Monumentenzorg in Amsterdam en is een groot kenner van het werk van architect C. van Eesteren. Hij publiceerde, naast Van Eesteren, ook over het werk van Rob Krier in Den Haag, H.P. Berlages stedenbouwkundige plan voor Amsterdam en over naoorlogse stadswijken.

Hans Ibelings is oprichter en hoofdredacteur van A10, tijdschrift voor nieuwe Europese architectuur. Daarnaast is hij schrijver van verschillende monografieën van architecten. In 2004 schreef hij een boek over hedendaagse traditionele architectuur in Nederland.

Foto: Hans Ibelings (links) en Vincent van Rossem, fotograaf: Roel Backaert

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Ibelings, Vincent van Rossem
Uitgever
SUN
ISBN
9789085066927
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99