Concubines and courtisanes

women in Chinese Erotic Art (E)

Prijs € 49,95

Uitverkocht

F. Bertholet

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit geschiedenis- en kunstboek is een reflectie van de rol van de vrouw in het klassieke China en haar eeuwenlange idealisering ten behoeve van de mannelijke lust. Het is tevens een boek vol gracieuze sensualiteit. De auteur Ferry M. Bertholet is een kunstkenner die ons een blik gunt op de duizend-en-één schatten van zijn verzameling die meer dan drie eeuwen beslaat: van het einde van de Ming-dynastie (ca. 1600) tot de bloeiperiode van Shangai in de jaren 1920. Gedurende deze periode onderging de voorstelling van het erotische verlangen grondige wijzigingen. Deze hofkunst, die tegen het einde van het keizerrijk ook voor een breder publiek toegankelijk was, maar altijd discreet moest blijven, leidde tot de ontwikkeling van talloze ingenieuze objecten met een op het eerste gezicht onschuldig voorkomen, zoals opiumdozen met geheime vakjes, figuurtjes die moesten worden omgedraaid om de ware aarde ervan te ontdekken of waaiers met een decor met dubbele betekenis, dat enerzijds vogels en bloemen toont en de andere keer naakte liefdespaartjes onthult. Foto`s van bordelen en prostituees, genomen tussen 1880 en 1920, tonen een veel hardere realiteit en maken een vergelijking mogelijk met de bekoorlijke charme van de Chinese erotische kunst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Bertholet
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061539247
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Dit geschiedenis- en kunstboek is een reflectie van de rol van de vrouw in het klassieke China en haar eeuwenlange idealisering ten behoeve van de mannelijke lust.

Het is tevens een boek vol gracieuze sensualiteit. De auteur Ferry M. Bertholet is een kunstkenner die ons een blik gunt op de duizend-en-één schatten van zijn verzameling die meer dan drie eeuwen beslaat: van het einde van de Ming-dynastie (ca. 1600) tot de bloeiperiode van Shangai in de jaren 1920. Gedurende deze periode onderging de voorstelling van het erotische verlangen grondige wijzigingen.

Deze hofkunst, die tegen het einde van het keizerrijk ook voor een breder publiek toegankelijk was, maar altijd discreet moest blijven, leidde tot de ontwikkeling van talloze ingenieuze objecten met een op het eerste gezicht onschuldig voorkomen, zoals opiumdozen met geheime vakjes, figuurtjes die moesten worden omgedraaid om de ware aarde ervan te ontdekken of waaiers met een decor met dubbele betekenis, dat enerzijds vogels en bloemen toont en de andere keer naakte liefdespaartjes onthult.

Foto`s van bordelen en prostituees, genomen tussen 1880 en 1920, tonen een veel hardere realiteit en maken een vergelijking mogelijk met de bekoorlijke charme van de Chinese erotische kunst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Bertholet
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061539247
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99