Beyond 3 Trends and Fads

Prijs € 7,90

Uitverkocht

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pedro Gadanho (Red.) Beyond no.3 - Trends and Fads Short Stories on the Post-Contemporary... --- ‘Beyond no.3 – Trends & Fads’ is alweer de derde editie van het ‘bookazine’ vol korte verhalen over hedendaagse en bovenal toekomstige architectuur. Beyond verschijnt 2 keer per jaar. Over Beyond nummer 1 en 2 werd uitgebreid geblogd, met name in Amerika, onder ander op Wired Magazine en Boing Boing. Nummer 3 gaat over trends en rages. Ook architectuur ontsnapt niet aan de korte-termijn grillen van markt en de lange-termijn tendensen in de samenleving. Al in 1905 beschreef de Duitse socioloog Georg Simmel in ‘The Philosophy of Fashion’ zeer accuraat de gevoeligheid van mensen in de moderne grote steden voor trends en rages. Inmiddels heeft ongeveer de helft van de wereldbevolking consumptie als een ‘lifestyle’ omarmd en worden de rages op de voet gevolgd. Welke impact hebben culturele tendensen en rages op de productie en het gebruik van gebouwen en de inrichting van de stad? Onder meer Wouter Vanstiphout, architectuurhistoricus bij bureau Crimson, en Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, laten in korte, soms fantastische, verhalen hun licht schijnen over de stromingen en grillen die onze steden tegenwoordig bepalen. Auteursinformatie Pedro Gadanho is de hoofdredacteur van Beyond. Hij is architect en schrijver, en hij is hoogleraar aan de Faculteit Bouwkunde van de Universiteit van Port (Portugal). Andere titels door Pedro Gadanho Beyond no.2 - Values and Symptoms Beyond no.1 - Scenarios and Spectulations

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085068778
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Pedro Gadanho (Red.)
Beyond no.3 - Trends and Fads
Short Stories on the Post-Contemporary...
---
‘Beyond no.3 – Trends & Fads’ is alweer de derde editie van het ‘bookazine’ vol korte verhalen over hedendaagse en bovenal toekomstige architectuur. Beyond verschijnt 2 keer per jaar. Over Beyond nummer 1 en 2 werd uitgebreid geblogd, met name in Amerika, onder ander op Wired Magazine en Boing Boing. Nummer 3 gaat over trends en rages. Ook architectuur ontsnapt niet aan de korte-termijn grillen van markt en de lange-termijn tendensen in de samenleving.
Al in 1905 beschreef de Duitse socioloog Georg Simmel in ‘The Philosophy of Fashion’ zeer accuraat de gevoeligheid van mensen in de moderne grote steden voor trends en rages. Inmiddels heeft ongeveer de helft van de wereldbevolking consumptie als een ‘lifestyle’ omarmd en worden de rages op de voet gevolgd. Welke impact hebben culturele tendensen en rages op de productie en het gebruik van gebouwen en de inrichting van de stad?

Onder meer Wouter Vanstiphout, architectuurhistoricus bij bureau Crimson, en Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, laten in korte, soms fantastische, verhalen hun licht schijnen over de stromingen en grillen die onze steden tegenwoordig bepalen.

Auteursinformatie
Pedro Gadanho is de hoofdredacteur van Beyond. Hij is architect en schrijver, en hij is hoogleraar aan de Faculteit Bouwkunde van de Universiteit van Port (Portugal).

Andere titels door Pedro Gadanho
Beyond no.2 - Values and Symptoms
Beyond no.1 - Scenarios and Spectulations

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789085068778
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99