Kortdurende schemagroepstherapie Handleiding

cognitief gedragstherapeutische technieken

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schematherapie is een bewezen effectieve behandeling voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. De groeiende belangstelling naar schematherapie vraagt ook om keuzes maken, ook omdat de ernst van de problematiek als gevolg van schema's en modi divers is. De auteurs van dit boek zijn van mening dat schematherapie zowel langdurend als kortdurend gegeven kan worden. Alleen zo kan schematherapie toegankelijk blijven voor een grote doelgroep van patiënten.De afgelopen jaren is de aandacht van schematherapie in individuele settingook verschoven naar schemagroepstherapie, een behandelvorm die een ander soort ervaring vraagt van de behandelaar.Kortdurende schemagroepstherapie beschrijft een schema CGT-protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema's en modi in het leven vastlopen. Met gebruikmaking van cognitief gedragstherapeutischetechnieken richt dit protocol zich op het verminderen van de invloed vanschema's en modi op het dagelijks leven van patiënten. Dit kan in individuele schematherapie,maar ook in schemagroepstherapie,waarbij er niet alleen interpersoonlijk leren in het therapeutisch contact plaatsvindt,maar vooral ook in het contact met andere groepsleden. Het aanwezig zijn en werken in en met een groep wordt door zowel therapeuten als patiënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende ervaring genoemd.In deze herdruk, die voorheen Schemagerichte therapie in groepen heette, wordenmeer voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren.De schema's en modi zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schematherapie.De wijze waarop het huiswerkwordt gepresenteerd is overzichtelijker. Verderis het gecombineerde schema/modusmodelnog explicieter uitgewerkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031398645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93

Beschrijving

Schematherapie is een bewezen effectieve behandeling voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. De groeiende belangstelling naar schematherapie vraagt ook om keuzes maken, ook omdat de ernst van de problematiek als gevolg van schema's en modi divers is. De auteurs van dit boek zijn van mening dat schematherapie zowel langdurend als kortdurend gegeven kan worden. Alleen zo kan schematherapie toegankelijk blijven voor een grote doelgroep van patiënten.
De afgelopen jaren is de aandacht van schematherapie in individuele setting
ook verschoven naar schemagroepstherapie, een behandelvorm die een ander soort ervaring vraagt van de behandelaar.

Kortdurende schemagroepstherapie beschrijft een schema CGT-protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema's en modi in het leven vastlopen. Met gebruikmaking van cognitief gedragstherapeutische
technieken richt dit protocol zich op het verminderen van de invloed van
schema's en modi op het dagelijks leven van patiënten. Dit kan in individuele schematherapie,maar ook in schemagroepstherapie,waarbij er niet alleen interpersoonlijk leren in het therapeutisch contact plaatsvindt,
maar vooral ook in het contact met andere groepsleden. Het aanwezig zijn en werken in en met een groep wordt door zowel therapeuten als patiënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende ervaring genoemd.
In deze herdruk, die voorheen Schemagerichte therapie in groepen heette, worden
meer voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren.
De schema's en modi zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen binnen de schematherapie.
De wijze waarop het huiswerk
wordt gepresenteerd is overzichtelijker. Verder
is het gecombineerde schema/modusmodel
nog explicieter uitgewerkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031398645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
93

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99