Moro

het kookboek van de zuid-mediterrane keuken

Prijs € 19,95

Uitverkocht

S. Clark

Paperback | Maart 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord ‘Moro’ betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken. Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische Middellandse Zeegebieden gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje. Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio’s hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredienten, vaak authentieke producten uit deze gebieden. Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Clark
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021581170
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Samuel en Samantha Clark delen hun liefde voor de intense smaken van de Spaanse keuken, Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Het woord ‘Moro’ betekent Moors in het Spaans, waarmee de achtergrond van recepten en verhalen in dit boek zijn te verklaren - een onstuimige mix van Arabische en Spaanse gerechten met aromatische kruiden en pittige sauzen, aardse stoofpotten en delicate smaken.
Sam en Sam zijn de eigenaars van het restaurant Moro, door Nigella Lawson beschreven als het River Cafe van de Spaanse keuken. Op de menukaart van Moro staan authentieke Spaanse gerechten en gerechten uit de islamitische Middellandse Zeegebieden gebieden die van oudsher zijn verbonden door de zevenhonderdjarige Moorse bezetting van Spanje.
Dit boek is veel meer dan een verzameling recepten - Sam en Sam Clark beschrijven de romantiek en culinaire en culturele tradities achter elk gerecht, gebaseerd op de grondige kennis van zaken die zij in de verschillende regio’s hebben opgedaan. Bovendien voorzien zij alle gerechten van uitgebreide informatie over de ingredienten, vaak authentieke producten uit deze gebieden.
Moro is geschreven met een duidelijk voelbare fascinatie voor en kennis van de Moorse keuken. Het zal de lezer meetrekken in de inspirerende wereld van deze rijke en aromatische keuken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Clark
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021581170
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99