Klinische psychologie

theorieën en psychopathologie

Prijs € 81,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Henk T. van der Molen, Ellin Simon, Jacques van Lankveld

Hardback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Klinische psychologie is een Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van klinische psychologie. Het geeft je heldere informatie over het klinische veld, psychische stoornissen bij volwassen, diagnostiek en behandelmethoden.Waarom kiezen voor Klinische psychologie?*standaardwerk op het gebied van klinische psychologie;*geheel aangepast aan de DSM-5;*Interactieve digitale toetsvragen en een begrippentrainer.Het boek bestaat uit vier delen. De eerste twee delen laten je kennis maken met het vakgebied en de verschillende theoretische benaderingen. Deel 3 geeft je inzicht in classificatie en diagnostiek en Deel 4 geeft een uitgebreide toelichting bij de verschillende psychische stoornissen en behandelmethoden. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente theorieën en onderzoeksbevindingen en er is veel aandacht voor de toepassing van de theorie in de praktijk.De stoornissen worden besproken aan de hand van heldere casuïstiek. Telkens gevolgd door een beschrijving van de stoornis, de classificatie en diagnostiek. Ten slotte leer je welke behandelingsmogelijkheden toegepast kunnen worden en welke effecten je daarmee kunt realiseren. Deze volledig geactualiseerde derde editie van Klinische psychologie is een stuk minder omvangrijk dan de vorige editie. Ook is er meer aandacht voor de toepassing van de theorie in de dagelijkse praktijk, voor diagnostiek en behandelmethoden. Deze editie is hierdoor zeer geschikt voor zowel het wetenschappelijk als het hoger onderwijs.Online ondersteuningNoordhoff Uitgevers biedt bij dit boek een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen u en uw studenten zich efficiënt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Tevens biedt Prepzone u verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren. Studenten krijgen toegang tot deze omgeving met de unieke code in hun nieuwe studieboek. Deze code is twee jaar geldig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk T. van der Molen, Ellin Simon, Jacques van Lankveld
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001846244
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Beschrijving

Klinische psychologie is een Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van klinische psychologie. Het geeft je heldere informatie over het klinische veld, psychische stoornissen bij volwassen, diagnostiek en behandelmethoden.

Waarom kiezen voor Klinische psychologie?

*standaardwerk op het gebied van klinische psychologie;
*geheel aangepast aan de DSM-5;
*Interactieve digitale toetsvragen en een begrippentrainer.

Het boek bestaat uit vier delen. De eerste twee delen laten je kennis maken met het vakgebied en de verschillende theoretische benaderingen. Deel 3 geeft je inzicht in classificatie en diagnostiek en Deel 4 geeft een uitgebreide toelichting bij de verschillende psychische stoornissen en behandelmethoden. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente theorieën en onderzoeksbevindingen en er is veel aandacht voor de toepassing van de theorie in de praktijk.

De stoornissen worden besproken aan de hand van heldere casuïstiek. Telkens gevolgd door een beschrijving van de stoornis, de classificatie en diagnostiek. Ten slotte leer je welke behandelingsmogelijkheden toegepast kunnen worden en welke effecten je daarmee kunt realiseren.

Deze volledig geactualiseerde derde editie van Klinische psychologie is een stuk minder omvangrijk dan de vorige editie. Ook is er meer aandacht voor de toepassing van de theorie in de dagelijkse praktijk, voor diagnostiek en behandelmethoden. Deze editie is hierdoor zeer geschikt voor zowel het wetenschappelijk als het hoger onderwijs.

Online ondersteuning
Noordhoff Uitgevers biedt bij dit boek een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen u en uw studenten zich efficiënt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Tevens biedt Prepzone u verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren. Studenten krijgen toegang tot deze omgeving met de unieke code in hun nieuwe studieboek. Deze code is twee jaar geldig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk T. van der Molen, Ellin Simon, Jacques van Lankveld
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001846244
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99