Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk

Prijs € 67,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paul Brand, Peter Boendermaker, Ruud Venekamp

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds het begin van dit millennium is er veel veranderd in medische vervolgopleidingen. Van het traditionele meester-gezel-model is er een overgang geweest naar een gemengd model waarbinnen veel aandacht is voor competentiegericht leren. Elke medisch specialist wordt tegenwoordig volgens dit nieuwe stramien opgeleid. Ook de bachelor- en masteropleidingen van medisch studenten zijn op deze leest geschoeid.Lijvige stukken en ambtelijke nota’s over het nieuwe opleiden zijn er inmiddels genoeg. Een praktisch handboek ontbrak nog. En dat is precies wat Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is: het geeft een overzicht van de kennis over het nieuwe opleiden en bevat talloze praktische adviezen voor het succesvol toepassen ervan in de drukke dagelijkse klinische praktijk.Ieder rijk geïllustreerd hoofdstuk heeft een vaste structuur die goed aansluit bij de wensen van opleiders:-Leerdoelen-Casuïstiek-Achtergronden en theorie-PraktijkadviesKlinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is niet alleen gericht op medisch specialisten die zich bezig houden met klinisch onderwijs, maar ook op co-assistenten en AIOS. Zij zijn, veel meer dan vroeger, zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van hun opleiding. Ook huisartsen zullen veel situaties die in deze uitgave worden beschreven herkennen en gebruik kunnen maken van het praktisch advies waarin dit boek excelleert.Over de auteurs:Prof. dr. Paul L.P. Brand (1961) is kinderarts en opleider op de Amalia kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle, een van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland. In 2007 werd hij benoemd tot honorair hoogleraar klinisch onderwijs aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dr. Peter M. Boendermaker (1952) is huisarts-opleider geweest in Coevorden, en heeft daarna jarenlang gewerkt bij de huisartsopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2005 is hij senior stafmedewerker op de Postgraduate School of Medicine van het Wenckebach Instituut van het UMCG.Drs. Ruud Venekamp (1953) is opgeleid tot basisarts, en heeft zich sindsdien altijd beziggehouden met onderwijs en opleiding in de geneeskunde. Sinds 2003 is hij programmaleider Teach the Teacher in de OOR Noord-Oost Nederland, en sinds 2006 ook bij het VU medisch centrum in Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Brand, Peter Boendermaker, Ruud Venekamp
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620945
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Sinds het begin van dit millennium is er veel veranderd in medische vervolgopleidingen. Van het traditionele meester-gezel-model is er een overgang geweest naar een gemengd model waarbinnen veel aandacht is voor competentiegericht leren. Elke medisch specialist wordt tegenwoordig volgens dit nieuwe stramien opgeleid. Ook de bachelor- en masteropleidingen van medisch studenten zijn op deze leest geschoeid.
Lijvige stukken en ambtelijke nota’s over het nieuwe opleiden zijn er inmiddels genoeg. Een praktisch handboek ontbrak nog. En dat is precies wat Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is: het geeft een overzicht van de kennis over het nieuwe opleiden en bevat talloze praktische adviezen voor het succesvol toepassen ervan in de drukke dagelijkse klinische praktijk.

Ieder rijk geïllustreerd hoofdstuk heeft een vaste structuur die goed aansluit bij de wensen van opleiders:
-Leerdoelen
-Casuïstiek
-Achtergronden en theorie
-Praktijkadvies

Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is niet alleen gericht op medisch specialisten die zich bezig houden met klinisch onderwijs, maar ook op co-assistenten en AIOS. Zij zijn, veel meer dan vroeger, zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van hun opleiding. Ook huisartsen zullen veel situaties die in deze uitgave worden beschreven herkennen en gebruik kunnen maken van het praktisch advies waarin dit boek excelleert.


Over de auteurs:

Prof. dr. Paul L.P. Brand (1961) is kinderarts en opleider op de Amalia kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle, een van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland. In 2007 werd hij benoemd tot honorair hoogleraar klinisch onderwijs aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Dr. Peter M. Boendermaker (1952) is huisarts-opleider geweest in Coevorden, en heeft daarna jarenlang gewerkt bij de huisartsopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2005 is hij senior stafmedewerker op de Postgraduate School of Medicine van het Wenckebach Instituut van het UMCG.

Drs. Ruud Venekamp (1953) is opgeleid tot basisarts, en heeft zich sindsdien altijd beziggehouden met onderwijs en opleiding in de geneeskunde. Sinds 2003 is hij programmaleider Teach the Teacher in de OOR Noord-Oost Nederland, en sinds 2006 ook bij het VU medisch centrum in Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Brand, Peter Boendermaker, Ruud Venekamp
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620945
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99