Kidnapping en losgeld

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sjerp Jaarsma

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met een exclusief voorwoord door Peter R. de Vries Wereldwijd heeft ieder land zijn eigen 'Heineken ontvoering': Frankrijk met de ontvoering van Eric Peugeot, Duitsland met Aldi-baas Theo Albrecht, België met politicus Paul Vanden Boeynants, Italië met de 'Golden Hippie' John Paul Getty III, enz. In Kidnapping & Losgeld reconstrueert en analyseert crime-wachter Sjerp Jaarsma de meest opzienbarende criminele ontvoeringen.Welke internationale criminele ontvoeringen inspireerden de Heineken ontvoerders? Wat leerde de Nederlandse politie van de bekende buitenlandse zaken? Hoe lang en waar werden de slachtoffers vastgehouden? Hoeveel losgeld werd er betaald? Werden de daders gepakt? Hoe verging het daders en slachtoffers? Jaarsma geeft het antwoord op al deze vragen. Ook onthult hij dat de allereerste Nederlandse criminele ontvoering al in 1880 plaatsvond. Er blijken opvallende overeenkomsten te zijn tussen Heineken-ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout en hun Belgische collega's Philipe Lacroix en Patrick Heamers. De Verenigde Staten hebben hun eigen Ferdi E. in de persoon van Bruno Hauptman. En Willem Holleeder is in Nederland even berucht als Machine Gun Kelly in de VS. Als klap op de vuurpijl onthult Jaarsma hoe de politie de Heineken-ontvoerders werkelijk op het spoor kwam. Hij onthult na ruim 30 jaar de geheimen achter de anonieme Tip 547.Sjerp Jaarsma (1968) is co-auteur van de besteller Misdaaddossier De Heineken ontvoering (2010). Regelmatig doen de media een beroep op zijn encyclopedische kennis van de misdaadgeschiedenis.'Jaarsma weet echt alle details. Ik denk zelfs nog beter dan de ontvoerders zelf' -John van den Heuvel, midaadverslaggever van De Telegraaf

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sjerp Jaarsma
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754202
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Met een exclusief voorwoord door Peter R. de Vries

Wereldwijd heeft ieder land zijn eigen 'Heineken ontvoering': Frankrijk met de ontvoering van Eric Peugeot, Duitsland met Aldi-baas Theo Albrecht, België met politicus Paul Vanden Boeynants, Italië met de 'Golden Hippie' John Paul Getty III, enz.

In Kidnapping & Losgeld reconstrueert en analyseert crime-wachter Sjerp Jaarsma de meest opzienbarende criminele ontvoeringen.

Welke internationale criminele ontvoeringen inspireerden de Heineken ontvoerders? Wat leerde de Nederlandse politie van de bekende buitenlandse zaken? Hoe lang en waar werden de slachtoffers vastgehouden? Hoeveel losgeld werd er betaald? Werden de daders gepakt? Hoe verging het daders en slachtoffers?

Jaarsma geeft het antwoord op al deze vragen. Ook onthult hij dat de allereerste Nederlandse criminele ontvoering al in 1880 plaatsvond.

Er blijken opvallende overeenkomsten te zijn tussen Heineken-ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout en hun Belgische collega's Philipe Lacroix en Patrick Heamers. De Verenigde Staten hebben hun eigen Ferdi E. in de persoon van Bruno Hauptman. En Willem Holleeder is in Nederland even berucht als Machine Gun Kelly in de VS.

Als klap op de vuurpijl onthult Jaarsma hoe de politie de Heineken-ontvoerders werkelijk op het spoor kwam. Hij onthult na ruim 30 jaar de geheimen achter de anonieme Tip 547.


Sjerp Jaarsma (1968) is co-auteur van de besteller Misdaaddossier De Heineken ontvoering (2010). Regelmatig doen de media een beroep op zijn encyclopedische kennis van de misdaadgeschiedenis.

'Jaarsma weet echt alle details. Ik denk zelfs nog beter dan de ontvoerders zelf'
-John van den Heuvel, midaadverslaggever van De Telegraaf

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sjerp Jaarsma
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754202
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99