Kermistransport door de jaren heen

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marcel van der Sluis

Hardback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kermis, het reizende pretpark, is een bron van vermaak voor veel mensen. Het transport en de logistiek eromheen kan rekenen op veel belangstelling. In de vroegere jaren was het een heel spektakel als de kermiswagens aankwamen en de opbouw begon. In de meeste plaatsen stonden de vrachtwagens, pakwagens en woonwagens bij het kermisterrein. Dagen voordat de kermis begon, kwamen de exploitanten aan met hun wagens. De opbouw en het afbouwen duurde langer als nu het geval is. De locatie van de kermis was vroeger gemiddeld ruim een week het domein van de kermismensen. Velen zullen zich herinneren hoe je langs de vrachtwagens en pakwagens moest lopen om het kermisterrein op te kunnen. De geparkeerde wagens met hun fraaie kleuren gaf samen met de woonwagens rondom het terrein een hele aparte sfeer. Op de kermis is heel veel veranderd. Het is sneller, harder, hoger en efficiënter geworden. In dit boek is de kermissfeer en het transport van toen terug te vinden in foto's tot einde jaren '90. Bij de foto's is zoveel mogelijk informatie vermeld. Binnen de kermiswereld wordt ronduit positief gereageerd op de komst van het nieuwe (foto)boek. Verschillende exploitanten(families) hebben dan ook spontaan hun medewerking verleend met het verstrekken van historisch materiaal uit de familiearchieven. Hieraan wordt in het boek dan ook met trots aandacht besteed bijvoorbeeld middels een zo compleet mogelijk overzicht van al het wagenmateriaal en de bijbehorende attractie(s) over een bepaalde periode. Toch is het boek niet alleen voor de kermisexploitanten bestemd ook bij de kermis(transport)liefhebbers, de oldtimervrachtwagen fanaten en de (kermis)chauffeurs mag dit exemplaar natuurlijk niet in de verzameling ontbreken. Met ongeveer 560 foto's & afbeeldingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel van der Sluis
Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789060133484
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De kermis, het reizende pretpark, is een bron van vermaak voor veel mensen. Het transport en de logistiek eromheen kan rekenen op veel belangstelling. In de vroegere jaren was het een heel spektakel als de kermiswagens aankwamen en de opbouw begon. In de meeste plaatsen stonden de vrachtwagens, pakwagens en woonwagens bij het kermisterrein. Dagen voordat de kermis begon, kwamen de exploitanten aan met hun wagens. De opbouw en het afbouwen duurde langer als nu het geval is. De locatie van de kermis was vroeger gemiddeld ruim een week het domein van de kermismensen. Velen zullen zich herinneren hoe je langs de vrachtwagens en pakwagens moest lopen om het kermisterrein op te kunnen. De geparkeerde wagens met hun fraaie kleuren gaf samen met de woonwagens rondom het terrein een hele aparte sfeer. Op de kermis is heel veel veranderd. Het is sneller, harder, hoger en efficiënter geworden. In dit boek is de kermissfeer en het transport van toen terug te vinden in foto's tot einde jaren '90. Bij de foto's is zoveel mogelijk informatie vermeld.

Binnen de kermiswereld wordt ronduit positief gereageerd op de komst van het nieuwe (foto)boek. Verschillende exploitanten(families) hebben dan ook spontaan hun medewerking verleend met het verstrekken van historisch materiaal uit de familiearchieven. Hieraan wordt in het boek dan ook met trots aandacht besteed bijvoorbeeld middels een zo compleet mogelijk overzicht van al het wagenmateriaal en de bijbehorende attractie(s) over een bepaalde periode. Toch is het boek niet alleen voor de kermisexploitanten bestemd ook bij de kermis(transport)liefhebbers, de oldtimervrachtwagen fanaten en de (kermis)chauffeurs mag dit exemplaar natuurlijk niet in de verzameling ontbreken.
Met ongeveer 560 foto's & afbeeldingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel van der Sluis
Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789060133484
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99