Kasteel in zicht!

op avontuur in kastelen van Nederland en Vlaanderen

Prijs € 17,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ida Schuurman

Hardback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van wie waren eigenlijk al die mooie middeleeuwse kastelen van de Lage Landen? Hoe zijn ze gebouwd en hoe verdedigden de bewoners zich als ze werden belegerd? Ida Schuurman beschrijft in Kasteel in zicht! op aanstekelijke wijze de kastelen en burchten in Nederland en Vlaanderen; van Slot Loevestein en Kasteel Hoensbroek tot Kasteel van Gaasbeek. Hun geschiedenis en hun kasteelheren en -vrouwen komen uitgebreid aan bod. En natuurlijk vergeten de schrijver en de illustrator van het boek de bijbehorende legenden en griezelverhalen niet. Extra leuk: alle kastelen uit het boek zijn open voor publiek en kan de lezer dus zelf bezoeken.Het leven van de kasteelbewoners, hun kleding en hun gebruiksvoorwerpen worden - nu eens schetsmatig en dan weer gedetailleerd - tastbaar gemaakt door de fraaie illustraties van Irene Goede. Als bonus bevindt zich in het hart van het boek een geweldige uitklapplaat met een dwarsdoorsnede van het Muiderslot.IDA SCHUURMAN werkt op het Muiderslot, kent daar elk verborgen hoekje en heeft daarnaast ruime ervaring als (uitgeef )redacteur van kinder- en jeugdboeken. IRENE GOEDE illustreerde meer dan tweehonderd kinderboeken, waarvan een aantal ook in het buitenland verscheen. Voor NRC Handelsblad tekent ze een wekelijkse rubriek over dieren op de kinderpagina 'De Kleine Wetenschap'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ida Schuurman
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059567214
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Van wie waren eigenlijk al die mooie middeleeuwse kastelen van de Lage Landen? Hoe zijn ze gebouwd en hoe verdedigden de bewoners zich als ze werden belegerd? Ida Schuurman beschrijft in Kasteel in zicht! op aanstekelijke wijze de kastelen en burchten in Nederland en Vlaanderen; van Slot Loevestein en Kasteel Hoensbroek tot Kasteel van Gaasbeek. Hun geschiedenis en hun kasteelheren en -vrouwen komen uitgebreid aan bod. En natuurlijk vergeten de schrijver en de illustrator van het boek de bijbehorende legenden en griezelverhalen niet. Extra leuk: alle kastelen uit het boek zijn open voor publiek en kan de lezer dus zelf bezoeken.

Het leven van de kasteelbewoners, hun kleding en hun gebruiksvoorwerpen worden - nu eens schetsmatig en dan weer gedetailleerd - tastbaar gemaakt door de fraaie illustraties van Irene Goede. Als bonus bevindt zich in het hart van het boek een geweldige uitklapplaat met een dwarsdoorsnede van het Muiderslot.

IDA SCHUURMAN werkt op het Muiderslot, kent daar elk verborgen hoekje en heeft daarnaast ruime ervaring als (uitgeef )redacteur van kinder- en jeugdboeken.
IRENE GOEDE illustreerde meer dan tweehonderd kinderboeken, waarvan een aantal ook in het buitenland verscheen. Voor NRC Handelsblad tekent ze een wekelijkse rubriek over dieren op de kinderpagina 'De Kleine Wetenschap'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ida Schuurman
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059567214
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99