Kamila, het verhaal van mijn moeder

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hanaan as-Sjaikh, Hanaan as- Sjaikh

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het persoonlijke en waargebeurde verhaal van Hanaans moederKamila is pas elf jaar oud als ze na het overlijden van haar oudere zus door haar familie wordt gedwongen zich te verloven met haar achttien jaar oudere zwager. Maar het is de jonge Mohammed die Kamila in vervoering brengt en haar doet hunkeren naar een ander leven. Haar pogingen om het gedwongen huwelijk te ontduiken zijn tevergeefs. Ze trouwt op veertienjarige leeftijd en bevalt binnen korte tijd van twee dochters. Desondanks vechten Mohammed en Kamila voor hun liefde. Maar voor een leven met Mohammed moet Kamila veel opofferen.Hanaan as-Sjaikh (Libanon, 1945) schreef al op zestienjarige leeftijd essays voor de Libanese krant Al-Nahar. Tussen 1963 en 1966 studeerde ze aan het American College for Girls in Caïro. Terug in Beiroet werkte ze voor televisie en voor het vrouwentijdschrift Al-Hasna. In 1975, toen de Libanese Burgeroorlog uitbrak, verhuisde ze met haar twee kinderen voorgoed naar Londen.Bij De Geus verschenen eerder Het verhaal van Zahra, Ik veeg de zon van de daken, Vrouwen tussen hemel en zand, Beiroet blues en Alleen in Londen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hanaan as-Sjaikh, Hanaan as- Sjaikh
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044514353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Beschrijving

Het persoonlijke en waargebeurde verhaal van Hanaans moeder

Kamila is pas elf jaar oud als ze na het overlijden van haar oudere zus door haar familie wordt gedwongen zich te verloven met haar achttien jaar oudere zwager. Maar het is de jonge Mohammed die Kamila in vervoering brengt en haar doet hunkeren naar een ander leven. Haar pogingen om het gedwongen huwelijk te ontduiken zijn tevergeefs. Ze trouwt op veertienjarige leeftijd en bevalt binnen korte tijd van twee dochters. Desondanks vechten Mohammed en Kamila voor hun liefde. Maar voor een leven met Mohammed moet Kamila veel opofferen.

Hanaan as-Sjaikh (Libanon, 1945) schreef al op zestienjarige leeftijd essays voor de Libanese krant Al-Nahar. Tussen 1963 en 1966 studeerde ze aan het American College for Girls in Caïro. Terug in Beiroet werkte ze voor televisie en voor het vrouwentijdschrift Al-Hasna. In 1975, toen de Libanese Burgeroorlog uitbrak, verhuisde ze met haar twee kinderen voorgoed naar Londen.
Bij De Geus verschenen eerder Het verhaal van Zahra, Ik veeg de zon van de daken, Vrouwen tussen hemel en zand, Beiroet blues en Alleen in Londen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hanaan as-Sjaikh, Hanaan as- Sjaikh
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044514353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
347

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99