Jurisprudentie Toezicht & Handhaving Wft

Prijs € 49,00

Uitverkocht

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Wet op het financieel toezicht (Wft) is al weer enkele jaren in werking. In dat kader is op het gebied van toezicht en handhaving inmiddels een leerzame hoeveelheid jurisprudentie verschenen. Jurisprudentie Toezicht & Handhaving Wft bevat een selectie van relevante uitspraken op het gebied van toezicht en handhaving van de Wft.Deze uitgave voorziet in de behoefte aan een handzame bundeling van deze uitspraken voor de (rechts)praktijk. De gebruiker krijgt onder meer een goede indruk hoe de toezichthouder de verschillende handhavingsinstrumenten uit de Wft in de praktijk gebruikt en hoe deze in concrete situaties door de rechter worden beoordeeld. De geselecteerde uitspraken zijn voorzien van relevante wetsartikelen trefwoorden vindplaatsen en jurisprudentiele verwijzingen. Tevens is de essentie van de uitspraak weergegeven.Om de gebruikswaarde van deze bundel voor de praktijk te vergroten is naast voornoemde jurisprudentie een aantal handige bijlagen opgenomen die relevant zijn voor vraagstukken op het gebied van toezicht en handhaving op grond van de Wft (zoals het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector en het Handhavingsbeleid AFM / DNB).Deze bundel is niet alleen geschikt voor advocaten bedrijfsjuristen en compliance officers maar zeer zeker ook voor de rechterlijke macht en degenen die werkzaam zijn bij de toezichthouders zelf. Daarnaast is deze uitgave van toegevoegde waarde voor het (wetenschappelijk) onderwijs.Onder redactie van: mr. T.C.B. Homan

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789073875746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
590

Beschrijving

De Wet op het financieel toezicht (Wft) is al weer enkele jaren in werking. In dat kader is op het gebied van toezicht en handhaving inmiddels een leerzame hoeveelheid jurisprudentie verschenen. Jurisprudentie Toezicht & Handhaving Wft bevat een selectie van relevante uitspraken op het gebied van toezicht en handhaving van de Wft.

Deze uitgave voorziet in de behoefte aan een handzame bundeling van deze uitspraken voor de (rechts)praktijk. De gebruiker krijgt onder meer een goede indruk hoe de toezichthouder de verschillende handhavingsinstrumenten uit de Wft in de praktijk gebruikt en hoe deze in concrete situaties door de rechter worden beoordeeld. De geselecteerde uitspraken zijn voorzien van relevante wetsartikelen trefwoorden vindplaatsen en jurisprudentiele verwijzingen. Tevens is de essentie van de uitspraak weergegeven.

Om de gebruikswaarde van deze bundel voor de praktijk te vergroten is naast voornoemde jurisprudentie een aantal handige bijlagen opgenomen die relevant zijn voor vraagstukken op het gebied van toezicht en handhaving op grond van de Wft (zoals het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector en het Handhavingsbeleid AFM / DNB).

Deze bundel is niet alleen geschikt voor advocaten bedrijfsjuristen en compliance officers maar zeer zeker ook voor de rechterlijke macht en degenen die werkzaam zijn bij de toezichthouders zelf. Daarnaast is deze uitgave van toegevoegde waarde voor het (wetenschappelijk) onderwijs.

Onder redactie van: mr. T.C.B. Homan

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789073875746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
590

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99