Je band met Nederland - Verhuisd uit Indonesië (Feba Sukmana)

Prijs € 4,99
Download direct dit luisterboek

Peter de Ruiter

MP3 | Oktober 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor liefhebbers van 'Ik vertrek', 'Erica op reis' en de programma's van Floortje Dessing...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter de Ruiter
Uitgever
SAGA Egmont
ISBN
9788727047645
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2023
Bestandsgrootte
48 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voor liefhebbers van 'Ik vertrek', 'Erica op reis' en de programma's van Floortje Dessing.

Wat valt op, als je als buitenlander naar Nederland verhuist? Nederland presenteert zich graag als gastvrij en tolerant land, maar hoe wordt daar daar door nieuwkomers over gedacht? Dit is hun verhaal.
In deze reeks vertellen Nederlanders en niet-Nederlanders over hun ervaringen als migrant; over cultuurverschillen, integratie, misverstanden, geluk, familie en de liefde.

Feba Sukmana (39) komt in 2007 vanuit Jakarta naar Nederland om er - uiteindelijk - te blijven. In haar geboorteland heeft ze Nederlandse taal en literatuur gestudeerd en die studie wil zij in Nederland besluiten met een master's degree. Maar haar leergierigheid is breder dan dat. Als in Nederland blijkt dat hier de Indonesische geschiedenis meer leeft dan in haar vaderland, gaat ze zich ook daarin verdiepen. Gaandeweg wordt haar beeld van de wederzijdse culturen - en de verschillende zienswijzen daarin - scherper.

In naam van Kartini
In het gesprek met Feba Sukmana komt de naam van Raden Adjeng Kartini naar voren. In een afzonderlijke reportage aan het einde van deze aflevering hoor je wie deze vrouw was en welke invloed zij begin twintigste eeuw had op de emancipatie van vrouwen in het toenmalige Nederlands-Indië. Sinds 2007 wordt in Den Haag de Kartiniprijs toegekend aan een persoon of organisatie die een uitzonderlijke prestatie op dit gebied heeft geleverd. Kartini's gedachtegoed is nog steeds actueel.



In de 11-delige audioserie 'Je band met Nederland' luister je naar Nederlanders die naar het buitenland zijn vertrokken en naar buitenlanders die zich in Nederland hebben gevestigd. Je hoort hoe hun kennismaking met een nieuwe cultuur is verlopen en hoe zij terugzien op het land waar zij vandaan komen. Niemand heeft een reden om terug te keren. Toch is het de vraag waar de mensen in deze serie 'thuis' zijn. Maar dat is misschien een kleine prijs om te betalen voor hun rijkere kijk op de wereld.

'Je band met Nederland' is gemaakt door Peter de Ruiter. Op een na zijn alle reportages over Nederlanders in het buitenland ter plekke gemaakt.

Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter de Ruiter
Uitgever
SAGA Egmont
ISBN
9788727047645
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2023
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99