Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie

het aspecifieke specifiek

Prijs € 87,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. Verheij,

Paperback | Oktober 2005 | XVI

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"De praktijk van de kinder- en jeugdpsychotherapie is al enkele decennia overwegend integratief. Hoewel er binnen het Nederlands taalgebied enkele boeken bestaan die separaat kinder- en jeugdpsychotherapie behandelen, gebeurt dit in de regel vanuit één referentiekader, te weten psychoanalytisch, cliëntgericht of gedragstherapeutisch, of verbreed, gericht op het systeem. Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie slaat een brug tussen de oude theoretische kaders en de integratieve psychotherapie. De psychotherapie-integratie zoals beschreven in dit boek is namelijk een volgende stap in de evolutie van dit praktijkveld en staat niet diametraal tegenover de oude theoretische oriëntaties. De oude theorieën boden zoekschema’s die waardevol zijn in de integratieve psychotherapeutische praktijk. In dit boek wordt expliciet ingegaan op allerlei praktische zaken rond kinder- en jeugdpsychotherapie en krijgen kind, jeugdige, gezin en bredere context alle de gewenste aandacht.Het boek is opgezet als leerboek en biedt ruimschoots de gelegenheid om de weg te vinden naar oorspronkelijke publicaties.F. Verheij is als hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en hoofd patiëntenzorg verbonden aan het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Verheij,
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
613

Beschrijving

"De praktijk van de kinder- en jeugdpsychotherapie is al enkele decennia overwegend integratief.
Hoewel er binnen het Nederlands taalgebied enkele boeken bestaan die separaat kinder- en jeugdpsychotherapie behandelen, gebeurt dit in de regel vanuit één referentiekader, te weten psychoanalytisch, cliëntgericht of gedragstherapeutisch, of verbreed, gericht op het systeem.

Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie slaat een brug tussen de oude theoretische kaders en de integratieve psychotherapie. De psychotherapie-integratie zoals beschreven in dit boek is namelijk een volgende stap in de evolutie van dit praktijkveld en staat niet diametraal tegenover de oude theoretische oriëntaties. De oude theorieën boden zoekschema’s die waardevol zijn in de integratieve psychotherapeutische praktijk. In dit boek wordt expliciet ingegaan op allerlei praktische zaken rond kinder- en jeugdpsychotherapie en krijgen kind, jeugdige, gezin en bredere context alle de gewenste aandacht.
Het boek is opgezet als leerboek en biedt ruimschoots de gelegenheid om de weg te vinden naar oorspronkelijke publicaties.

F. Verheij is als hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en hoofd patiëntenzorg verbonden aan het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Verheij,
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
613

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99