Inleiding tot het Recht

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Boudewijn Bouckaert, Mark Van Hoecke

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is een inleiding tot het recht voor niet-juristen. Naast een overzicht van de nationale, Europese en internationale politieke en gerechtelijke structuren en instellingen, biedt het boek hoofdzakelijk een inleiding tot het burgerlijk recht en tot het privaatrechtelijk procesrecht. Alle voor niet-juristen relevante informatie is hier samengebracht: van de theoretische, historische en ideologische achtergronden van het recht tot de zeer praktische informatie over rechtsregels en rechtspraktijk. Om het praktisch nut nog te verhogen werd een methodologisch hoofdstuk toegevoegd dat de niet-jurist met een zekere basiskennis van het recht, in staat moet stellen om zelfstandig opzoekingen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer uit te voeren.Verder worden bij dit boek online oefeningen aangeboden die op een volwaardig digitaal leerplatform beschikbaar worden gesteld, en ook powerpoint slides ten behoeve van docenten die het boek gebruiken.De powerpoint slides bij dit boek werden gemaakt door Rozemie Defrancq, lector aan de Hogeschool Gent. De online oefeningen werden gemaakt door een team van juristen verbonden aan de faculteit "Bedrijf en Organisatie", opleiding bachelor bedrijfsmanagement van de Hogeschool Gent: Elisa Callebaut, Aurélie Carre, Rozemie Defrancq, Anne Remerie, Veerle Schautteet, Roel Bohez en Philippe Thion. De redactie van de oefeningen gebeurde door Roel Bohez.Deze oefeningen gebruikten als model de online oefeningen van Bernard Tilleman, gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven en KULAK.Over de auteurs:Boudewijn Bouckaert is deeltijds hoogleraar aan de Universiteit Gent. Sinds juni 2009 is hij lid van het Vlaams Parlement.Mark Van Hoecke is onderzoekshoogleraar Rechtstheorie en Rechtsvergelijking aan de Universiteit Gent.Philippe Thion is advocaat aan de balie van Gent en doceert aan de Hogeschool Gent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Boudewijn Bouckaert, Mark Van Hoecke
Uitgever
Acco
ISBN
9789033486487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Beschrijving

Dit boek is een inleiding tot het recht voor niet-juristen. Naast een overzicht van de nationale, Europese en internationale politieke en gerechtelijke structuren en instellingen, biedt het boek hoofdzakelijk een inleiding tot het burgerlijk recht en tot het privaatrechtelijk procesrecht. Alle voor niet-juristen relevante informatie is hier samengebracht: van de theoretische, historische en ideologische achtergronden van het recht tot de zeer praktische informatie over rechtsregels en rechtspraktijk. Om het praktisch nut nog te verhogen werd een methodologisch hoofdstuk toegevoegd dat de niet-jurist met een zekere basiskennis van het recht, in staat moet stellen om zelfstandig opzoekingen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer uit te voeren.

Verder worden bij dit boek online oefeningen aangeboden die op een volwaardig digitaal leerplatform beschikbaar worden gesteld, en ook powerpoint slides ten behoeve van docenten die het boek gebruiken.

De powerpoint slides bij dit boek werden gemaakt door Rozemie Defrancq, lector aan de Hogeschool Gent. De online oefeningen werden gemaakt door een team van juristen verbonden aan de faculteit "Bedrijf en Organisatie", opleiding bachelor bedrijfsmanagement van de Hogeschool Gent: Elisa Callebaut, Aurélie Carre, Rozemie Defrancq, Anne Remerie, Veerle Schautteet, Roel Bohez en Philippe Thion. De redactie van de oefeningen gebeurde door Roel Bohez.

Deze oefeningen gebruikten als model de online oefeningen van Bernard Tilleman, gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven en KULAK.

Over de auteurs:

Boudewijn Bouckaert is deeltijds hoogleraar aan de Universiteit Gent. Sinds juni 2009 is hij lid van het Vlaams Parlement.

Mark Van Hoecke is onderzoekshoogleraar Rechtstheorie en Rechtsvergelijking aan de Universiteit Gent.

Philippe Thion is advocaat aan de balie van Gent en doceert aan de Hogeschool Gent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Boudewijn Bouckaert, Mark Van Hoecke
Uitgever
Acco
ISBN
9789033486487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99