Inleiding in de statistiek voor gedragswetenschappen

met ondersteuning van SPSS

Prijs € 41,20

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Guido Valkeneers, Tim Vanhoomissen

Paperback | Juli 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit studie- en werkboek biedt een introductie in de statistiek voor studenten in de gedragswetenschappen. Nadat we toegelicht hebben op welke manier statistiek een onmisbaar instrument is bij wetenschappelijk onderzoek zoomen we in op variabelen. Welke soorten variabelen onderscheiden we en hoe kunnen we hun centrale tendens en variabiliteit bepalen? Verder tonen we hoe variabelen verwerkt worden in SPSS en hoe software vlot tabellen en grafieken produceert die ons een zicht geven op de verzamelde data.  Na univariate verwerking op bivariate analyses: hoe kunnen we de samenhang tussen twee variabelen bepalen? En hoe kunnen we die samenhang berekenen met SPSS? We raken daarbij al even het domein van de inductieve statistiek aan, maar meer details in het vervolgboek Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen.  Op de ondersteunende website www.toegepastestatistiek.net vind je de bijbehorende databestanden en oplossingen van de opdrachten.  OVER DE AUTEUR Guido Valkeneers is master in de psychologie en economie. Hij schreef diverse handboeken die gebruikt worden in bacheloropleidingen voor de gedragswetenschappen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guido Valkeneers, Tim Vanhoomissen
Uitgever
Acco België
ISBN
9789464674620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326

Beschrijving

Dit studie- en werkboek biedt een introductie in de statistiek voor studenten in de gedragswetenschappen. Nadat we toegelicht hebben op welke manier statistiek een onmisbaar instrument is bij wetenschappelijk onderzoek zoomen we in op variabelen. Welke soorten variabelen onderscheiden we en hoe kunnen we hun centrale tendens en variabiliteit bepalen? Verder tonen we hoe variabelen verwerkt worden in SPSS en hoe software vlot tabellen en grafieken produceert die ons een zicht geven op de verzamelde data. 

Na univariate verwerking op bivariate analyses: hoe kunnen we de samenhang tussen twee variabelen bepalen? En hoe kunnen we die samenhang berekenen met SPSS? We raken daarbij al even het domein van de inductieve statistiek aan, maar meer details in het vervolgboek Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen. 

Op de ondersteunende website www.toegepastestatistiek.net vind je de bijbehorende databestanden en oplossingen van de opdrachten. 

OVER DE AUTEUR

Guido Valkeneers is master in de psychologie en economie. Hij schreef diverse handboeken die gebruikt worden in bacheloropleidingen voor de gedragswetenschappen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guido Valkeneers, Tim Vanhoomissen
Uitgever
Acco België
ISBN
9789464674620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99